20.01.2017

VIDEO: Na Obali spet pes v groznih razmerah

Včeraj smo vas obvestili o primeru, ki je razburil Obalo. Policisti so pri svojem rednem delu naleteli na psa, ki je v okolici Kopra živel v lastnih iztrebkih, veterinarski inšpektor ga je odvzel in ga namestil v lokalnem zavetišču.

 

Danes pa je na veterinarsko inšpekcijo prijavo poslalo Obalno društvo proti mučenju živali. Društvo so namreč obvestili o psu, ki živi v neprimernih pogojih. Sploh v zadnjih dneh, ko je hitrost burje dosegala rekordne vrednosti, občutek mraza pa je na Obali dosegal 15 stopinj pod ničlo, psu iz posnetka zagotovo ni bilo lahko. "Na njivi v Gažonu, pozabljen še od boga, živi labrador, ki še nikoli ni bil snet z verige. Večinoma je brez vode, hrana pa so pomije. V tem mrazu je brez zavetja, saj v hiško ne more, ne le, ker je razpadajoča, pač pa vsaj pol premajhna zanj. Danes smo podali prijavo o neustreznih življenjskih pogojih psa veterinarski inšpekciji. Lastnica namreč meni, da njenemu psu nič ne manjka," pišejo v sporočilu. Kako hitro bo ukrepala inšpekcija, vas bomo obvestili.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.