Vojak najel letalo, ki je iz Kabula v London pripeljalo 200 psov in mačk

Britanski vojak Pen Farthing je z zasebnim letalom iz Afganistana v London prepeljal skoraj 200 živali, ki so sedaj v karanteni. Farthing je sicer delal v organizaciji za zaščito živali Nowzard (ki jo je tudi ustanovil), Kabul pa je zapustil kot zadnji britanski državljan, ki je tam živel zadnjih nekaj let. Za seboj je sicer pustil svoje sodelavce: "Zelo sem žalosten, ker niso mogli z menoj. Nekateri so uspeli priti do letališča, a dlje niso smeli. Presrečen pa sem, da sem uspel na varno prepeljati tolikšno število živali, ki potrebujejo pomoč," je povedal medijem.

Na pot v lepše življenje se je podalo 94 psov in 79 brezdomnih mačk, poleg tega pa so v London z letalom prepeljali še večje količine hrane za živali in čistil.

View this post on Instagram

A post shared by Pen Farthing (@penfarthing)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.