29.03.2018

Za svojega ljubljenčka izberite tisto, kar bi izbrali zase – ZAŠČITO BREZ UGRIZA!

Kožne kapljice Advantix® ter ovratnica Foresto® nemškega proizvajalca Bayer Animal Health so učinkovit in zelo dobro poznan repelent za insekte.

 

Če bi se odločali o izbiri zaščite pred klopi za vas in vašo družino, katero obliko bi izbrali? Sodeč po raziskavi, večino ljudi izbere zaščito, ki klope ubije še predno le-ti ugriznejo. Prav tako večina lastnikov živali daje prednost izdelkom, ki klope ubijejo še predno le-ti ugriznejo psa, pred izdelki, ki delujejo tako, da mora klop ugrizniti psa in začeti sesati kri preden pogine.

 

Repelent pomeni substanco, ki odganja insekte oziroma zajedavce. Zakaj je pomembno, da ima preparat repelentni učinek na zunanje zajedavce? Kožne kapljice Advantix® ter ovratnica Foresto® preprečijo zunanjim zajedavcem, da bi se prehranjevali s krvjo vašega psa ali mačke. Klopi in bolhe v kontaktu z učinkovino (katera se nahaja v koži in dlaki) zelo hitro poginejo predno ugriznejo vašega ljubljenčka, s tem pa se prepreči možnost za prenos bolezni. Oba preparata ubijeta ter odganjata (učinek preprečevanja hranjenja) klope, še predno ti začnejo sesati kri, tako se zmanjša tveganje za nastanek bolezni, ki se širijo s prenašalci. Zelo pomembno je, da aktivna učinkovina ne vstopi v krvotok psa, zato je minimalna možnost stranskih učinkov aktivne učinkovine na psa.

 

 

Zajedavci, kot so klopi, bolhe, muhe, flebotomi (komarjem podobne žuželke) in komarji, ugriznejo psa ali mačko ter se hranijo z njihovo krvjo. Vbodi zajedavcev so lahko okuženi in povzročijo nelagodje, srbenje in stres. Na tak način se lahko prenesejo nevarne, pogosto smrtonosne kužne bolezni. Najpogostejše bolezni, ki jih ti zajedavci prenašajo, so lišmanioza, babezioza, in erlihioza. Nekatere od teh bolezni se lahko prenesejo tudi na ljudi.

 

Z enkratnim nanosom kožnih kapljic Advantix® zaščitimo psa za 4 tedne. Prednost je ta, da je vodoodporen. Študije so pokazale, da bo pes zaščiten tudi, če je izpostavljen vodi. Zdravilo Foresto® je inovativen proizvod visoke tehnologije, ki omogoči kontrolirano sproščanje aktivne učinkovine v nizkih ter hkrati zadostnih koncentracijah skozi obdobje 8 mesecev. Aktivna učinkovina se prenese na maščobni sloj kože in dlake po celem telesu in tako ščiti žival. Neprekinjeno sproščanje nizkih koncentracij je dokazano varno za ljudi, pse, mačke in okolico.

 

 

Živali si same ne morejo pomagati, vendar verjemite, če bi si lahko, bi zase izbrale le najboljše – zaščito brez ugriza! Pomagajmo jim, da bo njihova pomlad in za njo poletje brez srbenja in skrbi.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem in s farmacevtom.

 

* promocijsko sporočilo

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.