30.05.2019

Združeni za mladega borca - kjer je volja je tudi pot!

Buck je 17-mesečni pes, ki zaradi redke zdravstvene okvare – megaoesophagus, lahko jé le tako, da ga posedijo na poseben visok stol. Zato so se združili strokovnjaki in dobrodelne organizacije ter s skupnim trudom kužku naredili stol, ki mu omogoča hranjenje.

 

 

Buck trenutno tehta le pol svoje idealne teže, in prav možno je, da brez pomoči ne bi dočakal svojega drugega rojstnega dneva. Sedaj je na visoko kalorični dieti, ki mu bo omogočila, da si počasi povrne moči.

 

Emma Drinkall, ki je zaposlena na Nottinghamski fakulteti za veterinarsko medicino, je povedala: "Zgodbo o Bucku smo zasledili na družabnih omrežjih. Takoj sem vedela, da moramo nekaj ukreniti, da bo imel ubogi kosmatinec vsaj možnost preživetja. Za pse z njegovo diagnozo trenutno ni možno operativno zdravljenje, terapija z zdravili pa že poteka. Glavno je, da ima apetit in si povrne izgubljene kilograme. Psi, ki obolevajo za to težavo, so še dodatno nagnjeni k okvaram in bolezni pljuč, zato je samo hranjenje za njih še posebej nevarno, saj vedno obstaja možnost, da se pri hranjenju zadušijo s koščki hrane, ki jih zaradi oteženega dihanja lahko vdihnejo."

 

Veterinarka Laura Pearce, ki skrbi za Bucka že vse odkar ga je pod svoje okrilje vzela dobrodelna organizacija, pove: "Presenečena sem, da je Buck sploh preživel. Njegov požiralnik je zaradi okvare povečan, funkcija potiskanja hrane do želodca pa je zelo oslabljena."

 

Buck je ob začetku oskrbe tehtal le 17 kilogramov, kar je za labradorca izjemno malo. Njegovi rešitelji so bili zelo zaskrbljeni: "Njegov prejšnji skrbnik je rekel, da so se zelo trudili s hranjenjem, ampak sam še nikoli nisem videl tako shiranega labradorca." Buck je tako le dobil pravo oskrbo. Spet se je izkazalo, da kjer je volja je tudi pot. Mlademu borcu pa želimo vse najlepše.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.