02.10.2018

Zgodbe, ki navdihujejo - Asha rešila koalo, ki najverjetneje ne bi preživela

Psi s sprehodov prinašajo vse mogoče. Listje, blato in ostali “darovi narave” so že stalnica. Asha, petletna zlata prinašalka iz Avstralije, pa je lastnico zadnjič močno presenetila, ko ji je domov prinesla čisto pravo majhno koalo. Psičkina skrbnica, 45-letna Kerry Mckinnon, se tistega jutra ni še niti dobro prebudila, ko je zaslišala svojega moža, ki jo je klical v spodnje nadstropje hiše.

  

"Sprva sploh nisem razumela, kaj mi moj mož govori, dokler nisem zagledala male koale, ki se je stiskala k Ashi. Začela sem se naglas smejati. Uboga psička ni vedela, kaj naj si misli, samo presenečemo me je gledala. Sprva je delovala tako, kot da je storila kaj napačnega, njen izraz je bil neprecenljiv.”

 

 

Najbolj verjetno je, da je bila mala koala zapuščena. V tistem času so bile temperature ponoči nižje od 5 stopinj, zato je Kerry prepričana, da mladi živalici ne bi uspelo preživeti noči, če je ne bi njena psička Asha grela s svojim toplim kožuhom. Ker je verjetno, da je svoji mami padla iz objema, je povsem možno, da bi jo kaj hitro lahko napadla kakšna lisica ali drug plenilec, katerih je v okolici na pretek.

 

Ko je Kerry nova prijatelja poskušala ločiti, se je koala zelo upirala, saj ni želela zapustiti varnega zavetja svoje pasje prijateljice. “Ko sem koalo vzela da bi jo zavila v odejo, se je razburjeno oglaša in se takoj za tem ni niti zmenila več zame. Verjamem, da bi ji bilo prijetno spati v Ashinem objemu še ves dan. Bil je res neverjeten prizor, in še tako zelo avstralski,” pove Kerry.

 

Mlado koalo sta z možem nato odpeljala k veterinarju, od tedaj pa zanjo skrbi lokalni rehabilitacijski delavec, vse dokler ne bo pripravljena za vrnitev v naravno okolje. Kdo ve, če se bosta s psičko Asho še kdaj srečali, vendar nekaj je gotovo – prvo srečanje s pasjo junakinjo, je mali kosmatinki rešilo življenje.

 

Foto: metro.co.uk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.