01.06.2014

ZIGGY

Posvojen konec februarja, zdaj pa že povsem domač v novem domu, se Ziggy javlja iz Črne na Koroškem. Pošiljam nekaj novejših fotk, s katerih je razvidno, kako je že zrastel.

 

Ziggy se razvija v energičnega in navihanega kužka, ki ga je včasih prav težko umiriti. Po drugi strani pa je scartljana kepica in pravi zaspanuh, saj zjutraj rad malo dlje podrema, sicer pa dan na dan veselo poskakuje po kavču in po vseh možnih površinah ter si poskuša zobe brusiti na vsem, kar je mogoče zgristi (tudi na rokah in stopalih). V trenutku je postal najbolj priljubljen član družine, saj se njegovi "sorodniki" praktično tepejo, kdo ga bo peljal na sprehod ali se z njim cartljal. Ob spodbudi s priboljški že kaže prve korake učljivosti, saj uboga ukaz "sedi" in "prostor" ter zvesto prinaša žogice in ostale igrače. Tudi povodca se je že navadil, težava na ulici so mu le še mimoidoči avtomobili in bolj glasni kužki, katerih se pogosto ustraši. Vseeno pa je imel že kar nekaj dobrih pasjih srečanj, pri katerih je sklepal nova prijateljstva. 

 

Skratka, Ziggy se nam je že po dveh mesecih skupnega življenja vtisnil v srca in se veselimo tudi prihajajočih let, ki jih bomo preživeli skupaj. Lep pozdrav v Obalno zavetišče vsem skrbnikom in kužkom azilantom, ki še čakajo na svoj čisto pravi dom.

 

Ziggy, Tara in Boštjan
Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.