Znate pravilno prebrati tabelo hranjenja na vreči briketov?

Vsaka vreča briketov ima na sebi tabelo hranjenja. Morda niste vedeli ampak kalorična vrednost se glede na posamezne brikete lahko razlikuje in temu primerno je potrebno prilagoditi količino, ki jo date psu.

 

Gledano tabelo hranjenja, mora 25 kilogramski pes pojesti 210 gramov briketov ene znamke in kar 380 gramov briketov druge znamke.

 

Zato ni dovolj, če ste pred leti vzeli jogurtov lonček, ga dali na tehtnico in izmerili, koliko briketov mora pojesti vaš kosmatinec. Dodatna težava je tudi v tem, na niso vsi briketi enako težki. Nekateri so večji, drugi manjši, eni bolj lahki in napihnjeni, drugi spet težji in kompaktni. To pomeni, da gre v vaš jogurtov lonček lahko zelo različna količina briketov, saj se razmerje volumna in gramature lahko razlikuje.

 

Vsakič, ko zamenjate znamko briketov, bi morali preveriti tabelo hranjenja in temu prilagoditi dnevno količino hrane za vašega ljubljenčka.

 

Maja Šparovec

Klub Canima

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.