Ustvari sam: pasji piškoti s tuno

Skupaj z društvom Slovenski svet ustvarjalnosti nadaljujemo z mesečno rubriko "Ustvari sam".  Namen rubrike je vsem obiskovalcem in ljubiteljem živali, namigniti in prikazati, kako pasjo ali mačjo igračko, pripomoček ali koristen predmet, v le nekaj korakih izdelati doma.


Mesec maj je čas za ustvarjanje odličnih pasjih piškotov s tuno. Pripravite jih lahko zelo na hitro, iz sestavin, ki jih poiščete v shrambi. Skupno potrebujete 10 minut za pripravo in 20 minut za peko. Sestavine za piškotke so: 2 skodelici (jogurtov lonček) polnozrnate (ali katere druge) moke, jajce, manjša konzerva tune, kanček pecilnega praška in približno 0,5 dl vode.

 

Prvi korak

 

Vse sestavine s kuhalnico zamešamo v gosto zmes, po potrebi dodamo še malo vode, da je zmes ravno prav gosta, da jo oblikujemo z žlico.

 

Drugi korak

 

Z žlico oblikujemo manjše kupčke in jih polagamo na namaščen pekač ali silikonsko podlago.


Prisotnost vašega hišnega ljubljenčka samo potrjuje, da so izbrane sestavine v pravem razmerju......dvignjeni gobček pa... da pozorno spremlja dogajanje v pečici....


Tretji korak

 

Pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut, do zlato rumene barve. Piškotke pustimo, da se dobro ohladijo in postrežemo.


Četrti korak

 

Naš Max je bil čisto prehiter za fotoaparat, Rina pa je prava mala dama in si je vzela čas, za vizuelen vtis piškotkov. Zaradi tune jih je priporočljivo hraniti v hladilniku, vendar le nekaj dni. Ne pozabite... preden jih ponudite štirinožcu, naj bodo nekaj časa na sobni temperaturi.  

Rubriko pripravlja:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.