01.03.2012

Evtanazije v Zavetišču Meli in kaj so "dobre prakse" za Zavetišče Maribor

Posredujemo zapis, ki je objavljen na spletni strani Civilne iniciative.

 

Kot so poročali na današnji tiskovni konferenci, so v Zavetišču za živali Maribor v soboto, 25.2.2012, gostili člane Združenja oskrbnikov slovenskih zavetišč za zapuščene male živali. Kot pravijo v zavetišču Maribor si želijo sodelovanja z vsemi, s katerimi lahko izmenjujejo izkušnje in dobre prakse. V soboto je bila podpisana skupna izjava vseh prisotnih, v kateri so se podpisniki opredelili do etičnih in moralnih vrednot v primeru evtanazij, do veterinarsko-sanitarnega reda, ki velja v zavetiščih in do pogojev dela v slovenskih zavetiščih. "Cilj našega združenja je izmenjava dobrih praks in posvetovanje o težavah, s katerimi se soočamo dejansko vsi, ki vodimo zavetišča za živali po Sloveniji," je glavno poslanstvo Združenja opisal njen predsednik Marjan Kerčmar, dr.vet.med.

Člani civilne iniciative smo globoko zaskrbljeni in ogorčeni nad aktualnim prevzemanjem "dobrih" praks, glede na dejstvo, da v Zavetišče za živali Maribor nameravajo prevzemat primere "dobrih" praks iz zavetišč, članov Združenja oskrbnikov slovenskih zavetišč, ki glede na podatke prikazane v nadaljevanju, vzbujajo strah in grozo zaščitnikov in borcev za pravice zapuščenih živali.

V Zavetišču za živali Maribor SNAGA d.o.o, so prakticiranje sramotnih primerov "dobrih" praks očitno vzeli zelo resno, glede, na to, da so bile eden prvih ukrepov po prevzemu zavetišča, evtanazije domnevno starih živali.

Besedilo in vir: Civilna iniciativa
Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.