01.07.2019

Koper je dobil pasjo plažo!

Če smo se pred slabima dvema tednoma v veliki reportaži, ki smo jo pripravili z obiska naše Obale, nekoliko jezili nad pomanjkljivo ponudbo, ki jo ponujajo obalne občine psom in njihovim skrbnikom, je zdaj kot strela z jasnega presenetila novica, da je Koper dobil pasjo plažo. Koprčani so bili pri napovedih očitno nekoliko previdni, saj so za naš portal pred nekaj tedni povedali, da v njihovi občini letos ni predvidenih novosti.Koprska pasja plaža je druga pri nas. Medtem, ko izolska večinoma sameva - razlogi so neroden teren za vstop v vodo, pomanjkanje sence, pogosta onesnaženost ... koprska pasja plaža zaenkrat obeta."Na pobudo številnih lastnikov psov je koprska občina na koncu Semedelske promenade uredila del plaže, ki je namenjen izključno psom in njihovim lastnikom. Površina je ločena od drugih kopalnih površin in je opremljena z vso potrebno infrastrukturo, ki jo v teh vročih poletnih dnevih potrebujejo mali štirinožni prijatelji. Poleg urejenega dostopa v vodo, prilagojenega manjšim psom, je plaža opremljena še s pitniki, ki lahko služijo tudi kot prha, postavljen je koš za pasje iztrebke in klop, na kateri se lahko lastniki psov spočijejo. Površina je ograjena, do nje je mogoče dostopati skozi dva vhoda," so nam danes povedali na koprski občini.Dela za ureditev pasje plaže je izvajala Marjetica Koper, vrednost naložbe je znašala 7 tisoč evrov. Prvi štirinožni prijatelji so se na novi plaži lahko kopali že minuli konec tedna, uradna otvoritev plaže pa se bo zgodila v prihodnjih dneh.


Tudi sicer je koprska, med vsemi obalnimi občinami, v zadnjem času storila največ na področju psom prijaznih kotičkov. Koper ima zdaj pasji park, ograjeno sprehajališče, veliko število sprehajalnih površin, košev za smeti ... pa tudi gostinci so po večini naklonjeni obiskom pasjih prijateljev. Izčrpno reportažo si sicer lahko ogledate na tej povezavi.

Foto: FB stran Koper Center in MOK
Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.