14.09.2020

Izšla je knjiga, ki opisuje življenje pokojnega najdenčka Nera

V letošnjem letu je na prodajne police prišla knjiga "Resnične prigode gospoda Nera". "Pes Nero je živel za psa zavidljivih 16 let. Imel je lepo življenje. Ta knjiga je njegov spomenik," nam pove avtorica Marjeta Herksel. Skozi knjigo bodo otroci in odrasli na 266 straneh spoznali preprostost in polnost življenja. "Govori tudi o smrti, ki je posledica življenja," dodaja avtorica. Knjiga sicer govori o resničnih dogodkih najdenčka, psa Nera. Napisana je v prvi osebi – Nero govori svojo življenjsko zgodbo; kako je bil najden, kako je prišel v novo družino, kakšno je življenje v veliki družini, o njegovih prijateljih – psih in mačkih – ki jih je v svojih 16-tih imel priložnost spoznati, živeti z njimi, se igrati z njimi, postati njihov prijatelj in močno občutil tudi, ko le-ta umre.

Zakaj je knjiga posebna?

"Knjiga je zanimiva za bralce od prvega leta pa vse do takrat, ko mladi bralci postanejo starši ali stari starši. Zgodbe so zabavne, resnične in so se zgodile v domačem okolju. Pripovedujejo o psu in njegovem življenju med ljudmi, z otroki, med ostalimi psi, mačkami in njegovi iskrivi nagajivosti," nam zaupa Marjeta, ki je sicer s psi sobivala vse življenje.

Knjigi je sicer dodan tudi izvleček iz knjige vzgojiteljice divjih in domačih živali, ki strokovno in dodatno pojasnjuje obnašanje psov in to, kakšna so pravila, ki jih je potrebno vzdrževati (pravila psa do otrok in pravila otrok do psa), da lahko otrok zraste v ljubečega in razumevajočega človeka in pes postane predvidljiv in prijeten član družine.

Knjiga je na voljo pri Založbi Buča in pri Mladinski knjigi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.