21.08.2023

Nasveti za ohranjanje čistega doma s psom

Ko v svoj dom sprejmemo psa, se naša dnevna rutina pogosto spremeni. Čeprav nam psi prinesejo veliko veselja, lahko prinesejo tudi nered. Vendar s pravimi strategijami lahko svoj dom ohranite čist in urejen, tudi če delite prostor s štirinožnim prijateljem.

 

Redno čiščenje in nega dlake

Ena izmed največjih težav lastnikov psov je odpadanje dlake. Da bi zmanjšali količino dlake, ki se nabere v vašem domu, je pomembno, da svojega psa redno krtačite. Krtačenje zunaj ali v prostoru, ki je enostaven za čiščenje, lahko prepreči širjenje dlake po celotnem domu.

 

Posebne brisače za mokre tace

Deževni dnevi in umazana okolica lahko pomenijo, da bo vaš pes v hišo prinesel umazanijo in vodo. Imejte pri vhodu posebno brisačo, s katero boste obrisali mokre ali umazane tace, preden bo pes vstopil v dom.

 

Čiščenje prostora za prehranjevanje

Psi pogosto raztresajo hrano in vodo okoli svoje sklede. Da bi preprečili, da bi se drobtine in madeži razširili po hiši, postavite pod skledo posebno podlago ali pladenj, ki bo zbral morebitno razlito hrano in vodo.

 

Investirajte v kakovostne preproge

Preproge ne le izboljšajo estetiko prostora, ampak tudi zmanjšajo količino umazanije in dlake, ki se razširita po hiši. Izberite preproge iz materialov, ki so enostavni za čiščenje in odporni na madeže. Prav tako se odločite za temnejše barve ali vzorce, ki bolje skrijejo umazanijo.

 

Uporabite kakovostne čistilne pripomočke

Investirajte v dober sesalnik, zlasti enega, ki je zasnovan za odstranjevanje dlake hišnih ljubljenčkov. Pogosto sesanje lahko znatno zmanjša količino dlake in umazanije v vašem domu. Prav tako imejte pri roki čistilne robčke ali vlažne krpe za hitro čiščenje manjših nesreč ali madežev.

 

Ustvarite poseben kotiček za vašega psa

Dodelite določen prostor v vašem domu, kjer bo vaš pes imel svoje ležišče, igrače in druge pripomočke. Ko ima pes svoj določen kotiček, se zmanjša možnost, da bi njegove stvari in igrače bile raztresene po celotnem stanovanju. Poleg tega bo imel pes občutek varnosti in pripadnosti, saj bo vedel, da ima svoje mesto v domu. Redno preverjajte in čistite ta prostor, da preprečite kopičenje dlak in morebitnih neprijetnih vonjav.

 

Imeti psa v domu ne pomeni, da morate sklepati kompromise glede čistoče in reda. Z nekaj preprostimi koraki in pravilno rutino lahko zagotovite, da bo vaš dom vedno izgledal sveže in urejeno, ne glede na to, kako igriv ali umazan je vaš štirinožni prijatelj.

 

Promocijsko besedilo

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.