02.11.2010

Muri je sedaj pri boljših lastnikih, spomin na Charlyja in razvajeni Thunder

Prva zgodba se je začela pred desetimi leti, ko sva s takrat še fantom našla bogega malega pritlikavega šnavcerja pred stanovalsko hišo, kjer je v mrazu in snegu zvesto čakal na gospodarja, da mu odpre vrata in da mu da za jesti.

Takrat sva šla h kolegici na obisk in nekaj mi je reklo v srcu, ko sem ga zagledala, da ta psiček bo moj. V pogovoru s kolegico mi je omenila, da je to šolan psiček policista, ki je star že 8 let, upokojen in ker ga lastnik noče več imeti, čaka na usmtritev.

 

 

Niti pomislila nisem na nič, takoj sem se odločila, da ga vzamem k sebi. Ko sva odhajala, je moj odprl vrata in kot da bi psiček čutil, je skočil v avto in odpeljala sva ga s sabo.

Lastniku je bilo vseeno, ali psa še ima ali ne. Doma sva šele ugotovila, da je bil psiček hudo pretepan, imel je polomljeno rebro in izbit zobek. Bil je zelo plašen, skrival se je v kotu ampak je bil zelo pameten pes.

Poimenovala sva ga Charly. Že naslednji dan sva ga prepisala na sebe. V dveh tednih je postal najbolj razvajen psiček... Naš lepotec je bil vedno z nama vseposod, imela sva ga kot otroka, vse je znal, samo govoriti ne... do lanskega leta, ko je bil star že 16 let in je bil že bošček, paraliziran na zadnji del, in je veterinarka rekla, da ni več možnosti. Zato je moral oditi.

Še zdaj ga pogrešam in vem, da nikoli več ne bom imela tako pametnega psa kot je bil on. Lansko leto pa sva se odločila, če bo kdo potreboval pomoč, da ga bova posvojila...

In naletela sva na sicer rodovniškega psa Thunderja pripeljanega iz Amerike. Imel je že tri lastnike in nihče mu ni bil kos, zaradi njegovega slabega začetka življenja oz.grde izkušnje z ljudmi, se posebej moškimi.

Tudi pri njem sva se takoj odločila da ga posvojiva, ni mi bilo pomembno kakšen bo, vedno sem imela upanje na najbolje. Ko sva ga prvi dan pripeljala, je bil tako plašen, da je vedno, ko sva ga hotela pobožati mislil, da bo tepen ali nekaj podobnega. Z njim sva vsak dan postopoma se ukvarjala, ga crtlala, tako da je na koncu že sam prišel po doze cartanja;).

In sedaj je pri nama že od lanskega septembra, zunaj ima pravi raj, 120m2 travnate površine za gibanje. Najbolj je užival v snegu. Zelo rad koplje luknje, se valja po travi ali pa se igra z mojimi otroci, katere ima zelo rad.

 

 

Upam, da bo še dolgo z nami, saj je pravi cukerček, tako kot je bil Charly. Z Murijem sta bila soseda in tudi zaradi tega ker imam zelo rada živali, sem se odločila, da Muriju poiščem nov dom. Nas Thunder že od včeraj tuli, ker je sedaj sam na travniku in nima več tukaj prijatelja. Ampak vseeno, Muri je sedaj pri novih lastnikih, ki mu bodo nudili dovolj ljubezni in pozornosti, saj si to zasluži vsak pes. Thunder pa bo moral še malo počakati, da dobi kakšno pasjo prijateljico...

Sanja

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.