17.11.2020

Alenka Godec priporoča surovo hrano za pse, ki je primerna tudi za hude alergike

Prednosti surove hrane oz. BARF prehranjevanja sta spoznali tudi ljubki psički Chilly in Lucy skrbnice Alenke Godec. Pred časom nas je Alenka Godec obiskala prav z namenom, da bi za svoji punci izbrala najboljše, torej hrano, ki jo bosta z veseljem pojedli, hkrati pa bi bila Alenka pomirjena, da kar najbolje poskrbi za zdravje in vitalnost svojih ljubkih kosmatink.

Vse pogosteje se umešča surova hrana v jedilnike naših kosmatincev, namreč ko lastnik enkrat opazi očitno razliko na bolje pri svojem psu, vselej poseže po surovi hrani.

Alenka Godec in Tanja Kožuh (vodja marketinga v podjetju IRIS Mednarodna trgovina d.o.o.), foto: Gašper Zlatnar
Alenka Godec in Tanja Kožuh (vodja marketinga v podjetju IRIS Mednarodna trgovina d.o.o.), foto: Gašper Zlatnar

Tudi Alenki je pomembno, da kosmatinki zaužijeta polnovredno in kakovostno hrano, zato je izbrala Natures Menu. Poleg surove hrane Natures Menu, posega Alenka tudi po mesnih vrečkah in pločevinkah Country Hunter omenjene blagovne znamke. "Nazaj k prvinskosti oziroma nazaj k naravi je pravi odgovor za naše pse, ki so v osnovi mesojedi in njihov telesni ustroj narekuje hranjenje s surovo, pretežno mesno hrano," nam pove.


SUROVA HRANA IZREDNO ZAŽELENA TUDI PRI AGILITAŠIH

Kje če ne prav pri pasjih športnikih lastnik opazi razliko, ki jo prinaša hrana, katero uživa pasji atlet? Po čem posega veterinarka in priznana inštruktorica ter tekmovalka na najvišjem nivoju v agility-ju Maruša Podjed, ki nam je zaupala:

"K temu, da so moji psi uspešni športniki, pripomore mnogo več, kot samo treningi agility-ja. Poleg raznolikih telesnih aktivnosti (hoja v hribe, plavanje, fitnes), je za kar najboljšo podporo mišicam potrebna tudi kakovostna prehrana. S surovim hranjenjem sem pričela pred več kot desetimi leti, ko pri nas še ni bilo na voljo komercialno pripravljenih surovih obrokov in takoj spoznala pozitivne učinke takšnega hranjenja. Psi praktično nimajo prebavnih težav, hrano izkoristijo bolje in imajo več energije.  Samo psi, katerih počutje je optimalno, so sposobni pokazati svoj maksimum. Urejena prebava pa je osnova dobrega počutja. Ko hranimo s surovim, bistveno manj obremenimo njihova prebavila, saj se ta ne napihuje in tako ne povzroča vetrov, ki bi vodili v nelagodje. Briketi pogosto vsebujejo poceni 'polnila', kot je denimo koruza; ta ne pripomorejo h kakovosti hrane, a so potrebna, da brikete držijo v želeni obliki. Pasji organizem torej obremenijo po nepotrebnem, saj je za njihovo prebavo potrebno precej časa in energije, hkrati pa imajo nizko nutritivno in biološko vrednost. Zaradi tega pogosto pride do prebavnih motenj, kot je napenjanje. Da je izkoristek surove hrane boljši, vidimo tudi po majhnih in čvrstih iztrebkih. Nepredelane beljakovine in maščobe po kar najbolj pomagajo pri izgradnji in regeneraciji mišic po aktivnosti. 

Maruša Podjed, foto: Emily Abrahams
Maruša Podjed, foto: Emily Abrahams

Prav tako ne pride do nalaganja zobnih oblog, ki vodijo v boleča obolenja obzobnih tkiv. Pri hranjenju psov z nepredelano hrano lahko potegnemo vzporednico z nami – na kratki in dolgi rok se bolje počutimo, smo bolj zdravi in imamo več energije, če je naš jedilnik sestavljen iz zdrave komercialno čim manj predelane hrane. Enako je pri psih. S surovo hrano KIVO sem izjemno zadovoljna, saj je na voljo široka paleta različnih virov mesa, da lahko za vsakega psa izberem, kar mu najbolj ustreza ter poskrbim za raznolikost. Ker gre za popolne obroke, ni strahu, da bi psu česa manjkalo ali dobil česa preveč."


Holistični veterinar dr. Nick Thompson BSc. (Hons), BVM&S, VetMFHom, MRCVS predpiše surovo hrano tudi številnim psom, ki že imajo zdravstvene težave: “Surovo hrano predpišem vsem pacientom s kožnimi boleznimi in pacientom s prebavnimi motnjami. Ukvarjal sem se s stotinami primerov psov s srbežem, razdraženo kožo, drisko, kroničnim vnetjem ušes, ki so s prehodom na surovo hrano preprosto ozdraveli.”



V kolikor prvič posegate po surovi hrani za pse je pred pripravljena surova hrana prava izbira. Natures Menu in KIVO ponujata široko paleto okusov, tudi monoproteinskih različic ne manjka in obroki so seveda brez žitaric ter v svoji sestavi popolni in uravnoteženi.

Popolna in uravnotežena hrana za pse Natures Menu in KIVO na voljo na veterinarskih klinikah in ambulantah, specializiranih trgovinah za hišne živali in na vetshop.si.

 


* oglasno sporočilo (naročnik: Iris Mednarodna trgovina d.o.o.)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.