25.10.2022

Ali psi žalujejo tudi ob izgubi pasjega prijatelja?

Veliko primerov dokazuje, da psi žalujejo, ko se zaradi različnih razlogov poslovijo od svojega skrbnika.

Nova raziskava v kateri je sodelovalo 160 psov pa potrjuje, da psi žalujejo tudi ob smrti svojega pasjega prijatelja, s katerimi sta si delila vsakdanjik. Pogosto zadrževanje psa na kraju, na katerem sta se največkrat srečevala ali družila s pokojnim psom, so v raziskavi opazili pri 60 % psov, ki so jih vzeli pod "drobnogled".

Skrbniki pravijo, da njihov pes večkrat v posameznem dnevu odhaja na kraj, da bi preveril, ali se je njihov pasji prijatelj morda vrnil. Psi, ki se soočajo z izgubami, običajno želijo tudi več pozornosti s strani njihovega skrbnika. Tretjina psov pa je ob izgubi pasjega prijatelja nekaj časa celo zavračala obroke hrane, prav tako tretjina psov pa je žalovala na način, da so potrebovali konkretno več spanja.

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.