19.04.2017

Eukanuba razkriva skrivnost dolgega življenja

Mednarodna ekipa strokovnjakov je razkrila skrivnost dolgega življenja naših pasjih prijateljev. Zadovoljni in polni energije so živeli 30 % dlje od povprečne starosti pasme!

 

 Kupon preprosto prekopirajte, natisnite in izrežite ter pokažite prodajalcu na blagajni pri nakupu.

 

Ekipa veterinarjev, nutricionistov in vzrediteljev je v deset let trajajoči klinični študiji iskala ključ do dolgega življenja naših pasjih prijateljev. Želeli so odkriti, kateri dejavniki bistveno vplivajo na daljšo življenjsko dobo kužkov in njihovo vitalnost v zrelih letih.

 

Zato so leta 2004 nastanili 39 labradorcev v Eukanubin center za zdravje in prehrano, v mestu Mason, Ohio. Kužki so bili takrat v povprečju stari 6,7 let in so tam živeli kot hišni ljubljenčki, v hiši s prostimi izhodi na ograjen vrt, poln igral in z manjšim bazenom za plavanje. Strokovnjaki so se z njimi dnevno ukvarjali in igrali. Vsak dan so šli z njimi na vsaj pol urni sprehod v naravo. Kužki pa so se čez dan lahko igrali tudi med seboj. Od pričetka preučevanja julija 2004 so jih hranili izključno s hrano Eukanuba. Dnevni obrok hrane je bil prilagojen vsakemu kužku posebej, glede na njegove specifične potrebe (starost, velikost oz. višino, telesno aktivnost, itd.).

 

Vsi kužki so imeli tudi redno veterinarsko oskrbo in preglede, ki so vključevali letna cepljenja, zaščito pred notranjimi in zunanjimi zajedavci ter rutinske preglede, kjer so nadzirali telesno težo, ustno in zobno higieno, merili kostno gostoto, itd.

 

REZULTATI ŠTUDIJE SO PRESENETILI CELO STROKOVNJAKE


Pokazali so, da je hrana Eukanuba okrepila genetski potencial in podaljšala povprečno življenjsko dobo velike večine kužkov – v povprečju za kar 30 %! Tako so dokazali, da kombinacija prave prehrane skupaj z dnevno aktivnostjo in redno veterinarsko oskrbo omogoča zdravo, dolgo in vitalno življenje.

 

TEMELJ JE RECEPTURA, KI VSEBUJE KLJUČNE SESTAVINE V PRAVIH RAZMERJIH

 

Eukanuba že od leta 1969 temelji na raziskavah, preučevanju in inovacijah. Vse recepture so razvite v sodelovanju s številnimi strokovnjaki – veterinarji, nutricionisti, kinologi in vzreditelji. V 47 letih preučevanja temeljnih potreb pasjega organizma, skozi različne življenjske dobe in številne zdravstvene težave, so razvili napredne recepture z dokazano optimalno sestavo hranljivih snovi.

 

OMEGA 3 & 6
pomembno je pravo razmerje


Omega 3 & 6 maščobne kisline skrbijo za zdravo kožo in lepo dlako, v pravem razmerju pa delujejo tudi protivnetno in tako pomagajo pri okrevanju. Z raziskavami so odkrili optimalno razmerje vsebnosti omega 3 & 6 (5-10:1), ki je prisotno tudi v hrani Eukanuba in ima najboljši učinek na organizem.

 

PATENTIRANA DENTAL DEFENSE FORMULA
ohranja zdravje ustne votline


Pri kužkih je zelo pomembna ustna higiena. Žal ima skoraj 80 % odraslih psov težave z zobnim kamnom, ki privede do vnetja dlesni, paradontoze in izgube zob. Nastane iz kopičenja oblog, katere tvorijo slina, ostanki hrane in bakterije. Razmnožitev bakterij povzroča vnetje v ustni votlini, ki lahko vodi do resnih obolenj notranjih organov (srce, jetra, ledvica, presnovne motnje, itd.). Zato je Eukanuba razvila patentirano formulo DentalDefense, ki dokazano preprečuje zobne obloge in razkraja že obstoječi zobni kamen. Rezultati so vidni že v 28 dneh!

 

MESNE BELJAKOVINE

bolj primerne od rastlinskih


Kužki so izvorno predvsem mesojedci, zato so ključnega pomena za zdrav organizem in vzdrževanje mišične mase prav beljakovine živalskega izvora. Rastlinske beljakovine (npr. riž, soja, koruza, itd.) ne vsebujejo vseh esencialnih aminokislin, ki jih pasji organizem potrebuje. Zaradi tega predstavljajo mesne beljakovine v hrani Eukanuba več kot 80 % delež vseh beljakovin.

 

KAKOVOSTNI OGLJIKOVI HIDRATI
bistveni za ohranjanje energije


Kužki z redno dnevno aktivnostjo porabijo veliko energije, zato je pomembno, da si jo povrnejo s prehrano. Temeljni vir energije v prehrani so ogljikovi hidrati, pomemben pa je njihov glikemični indeks (GI). Visok GI povzroči velika nihanja ravni sladkorja v krvi in šok za organizem. Vodi lahko v debelost in razvoj diabetesa. Na podlagi teh dognanj vsebuje hrana Eukanuba mešanico kvalitetnih žit z nizkim GI (sirek in ječmen), ki predstavljajo zelo pomemben in učinkovit vir energije.

 

VLAKNINE IN PREBIOTIKI
temelj zdrave prebave


Vlaknine in prebiotiki so bistveni za ohranjanje zdrave prebave. Vlaknine upočasnijo prehod hrane skozi črevo in tako poskrbijo za boljšo absorpcijo hranljivih snovi. Prebiotiki pa omogočajo razvoj koristnih črevesnih bakterij in tako vzdržujejo optimalno črevesno floro. Njihov blagodejni vpliv opazimo v kompaktnih iztrebkih in zmanjšanju

 

ANTIOKSIDANTI
naravna obramba in vir mladosti


Hrana Eukanuba je obogatena z antioksidanti, ki podpirajo močan imunski sistem, kognitivne funkcije, delujejo protivnetno in zavirajo proces staranja. Nevtralizirajo škodljive proste radikale, ki pospešijo odmiranje celic in staranje. Raziskave so dokazale vpliv prostih radikalov na pojav rakavih obolenj, bolezni srca, kognitivnih motenj, alergij ter kožnih bolezni, itd. Antioksidanti so tako bistveni za ohranjanje zdravja in vitalnosti.

 

L-KARNITIN
pospešuje izgorevanje maščob in ohranja zdravo telesno težo


L karnitin pospešuje izgorevanje in pretvorbo maščob v energijo. Pomaga ohranjati zdravo srce in mišični tonus ter znižuje holesterol in krvni tlak. Ob pomanjkanju L-karnitina se maščobe kopičijo v telesu, kar vodi v razvoj srčno-žilnih bolezni, debelosti in diabetesa. Znaki pomanjkanja so tudi hitra utrujenost in pomanjkanje energije. Zato je hrana Eukanuba obogatena tudi z L-karnitinom.

 

KALCIJ
skrbi za močno okostje


Kalcij je pomemben gradnik kostnega tkiva, zobovja in krempljev. Pomanjkanje kalcija lahko pri mlajših kužkih privede do nepravilne rasti in razvoja, pri starejših pa do osteoporoze (krhkih kosti). Prekomerna oskrba s kalcijem pa vodi v nastanek ledvičnih kamnov. V hrani Eukanuba je vsebnost kalcija prilagojena življenjski dobi in velikosti kužka.

 

euknauba za splettt

 

MNENJA STROKOVNJAKOV, KI SO SODELOVALI V ŠTUDIJI

 

Zelo sem bil presenečen ob pogledu na 17-letnika, Utah. Njegovo obnašanje in izgled bi pripisal mlajšemu psu.”
Dr. Stuart Carmichael, UK

 

“Na prehrano bi morali gledati kot na ključni dejavnik, ki omogoča kakovostno življenje v zrelih letih.“
Dr. David Morgan

 

Diete z dodanim L-karnitinom so kazale boljše rezultate. Njihova največja prednost je bila ohranjena mišična masa ter hitrejše izgorevanje maščob.”
Dr. Sherry Lynn Sanderson

 

“Trije psi so živeli več kot 17 let, kar je popolnoma neverjetno!”
Dr.Marcie Campion

 

Prehrana resnično močno vpliva na pravilno delovanje organizma, še pomembnejšo vlogo pa igra pri okrevanju v primeru obolenj.“
Dr. David J. Waters

 

Sedaj vemo, da sta daljša življenjska doba in kakovost življenja zagotovo tudi posledici kakovostne prehrane.”
Dr. Cary M. Devenport

 

 

* PROMOCIJSKO SPOROČILO

VIR: članek je prispevalo podjetje Spectrum brands d.o.o.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.