25.01.2017

Rešil sedem življenj, a prevelik napor ga je stal lastnega življenja

Pred dvema dnevoma smo na portalu objavili novico o čudežu, ki se je zgodil v Italiji. Izpod ruševin hotela, ki ga je zasul snežni plaz, so po petih dnevih potegnili žive pasje mladiče.

 

Ob tem smo zasledili tudi zgodbo, o kateri so nekateri mediji poročali lani aprila. V tem primeru je bil pes tisti, ki je reševal življenja. In pri tem žrtvoval svojega. Ekvador je aprila stresel potres z magnitudo 7,8. Umrlo je preko 250 ljudi, okoli 1500 je bilo ranjenih. Ime mu je bilo Dayko, bil je čudoviti labrador, zvesti in predan pes reševalec. Rešil je življenja sedmim osebam, v akciji je sodeloval skoraj 4 ure. Velik napor pri iskanju in reševanju je povzročil srčni zastoj, Dayko je umrl. Gasilci so se mu s posebno objavo in zahvalo poklonili na svoji Facebook strani.

 

Takih pasjih junakov je po svetu ogromno. "V kritičnih trenutkih veliko psov rešuje človeška življenja. Tega ne pozabite, tudi takrat ko jih zapuščate, mučite in vsakič, ko jim preprosto ne dovolite na plažo. In predvsem vsakič ko pomislite `Saj so le psi`!" na Facebooku sporoča eden od reševalcev, ki sodeluje v akcijah reševanja v sosednji Italiji. In pod to misel se lahko samo podpišemo.

 

 

Vir: deejay.it

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.