04.05.2012

VIDEO: Gasilci in Obalno društvo v skupni akciji rešili pasje življenje

Odlično sodelovanje Obalnega društva proti mučenju živali in koprskih gasilcev je bilo tudi tokrat izjemnega pomena, saj so v skupni akciji ponovno uspeli rešiti pasje življenje! Pred prazniki so namreč v društvu prejeli klic prebivalke Škocjana pri Kopru, da se v okolici veterinarske ambulante potika črna psička, pasme pitbull. Ko so poskušali izvršiti odlov, jim to ni uspelo, saj je bila psica zelo prestrašena in je hitro bežala. Nekaj dni so jo hranili, nato pa psičke ni bilo več na spregled.

 

Minulo sredo je v društvo poklicala druga stanovalka in povedala, da je čez noč v bližini slišala žalostno jokanje in tuljenje psa. V praznem zbiralniku za vodo je zjutraj ugledala prav psičko, ki je v dneh pred tem tavala v okolici Škocjana. V akcijo reševanja so se takoj vključili koprski glasilci in Obalno društvo proti mučenju živali. 11-letno psičko po imenu Ajva so seveda spravili na varno, skrbnika pa v društvu še niso uspeli kontaktirati, saj je ves čas nedosegljiv. V Obalnem društvu proti mućenju živali se zahvaljujejo gasilcem za takojšen odziv!

 

 

Še enkrat se je pokazalo, da je v slogi moč! Čestitke vsem, ki so sodelovali pri akciji tudi iz naše strani!

 

Ob koncu pa se spomnimo še ene od skupnih akcij Obalnega društva proti mučenju živali in koprskih gasilcev. V akciji so reševali psičko, ki je ostala ujeta na poledenelih strunjanskih solinah. Na sedežu društva so po čipu izsledili skrbnico, ki je prihitela po svojo pogrešano ljubljenko. Vnovično srečanje je bilo polno čustev in veselja. Klik za ogled posnetka:

 

 

Video: Obalno društvo proti mučenju živali

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.