21.04.2021

Prehrana psa in ali smo pozabili, da je pes zver

Ste pred kratkim kupili psa, ki bo postal vaš najboljši prijatelj, ali ste že lastnik psa in mu želite nuditi le najboljše, da bo dolgo zdrav, vesel in razigran?

Ko pride k hiši pasji ljubljenček, ponavadi zavijemo v prvo trgovino za male živali in tam kupimo vse, kar pes potrebuje. To so oprema in vreča briketov, ki nam jih je po možnosti priporočil že vzreditelj, pri katerem smo psa kupili.

Med ljubitelji psov velja rek, da je pes najboljši človekov prijatelj, pa smo tudi ljudje tako dober prijatelj psu?

PES JE ZVER, KOT VOLK - IN ZATO POTREBUJE TEMU PRIMERNO HRANO

Če želimo psu ponuditi najkvalitetnejše, kar potrebuje, ne smemo pozabiti na hrano. Hrana je izredno pomemben dejavnik v življenju vašega psa in od tega, s kakšno hrano ga boste hranili, bo odvisno njegovo zdravje in kako dolgo življenjsko dobo bo dočakal. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je pes zver. To potrjujejo anatomija pasjega zobovja, kratek prebavni trakt, ph želodca …

foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

Šele v moderni družbi si je človek oz. kapital, ki ga vodi želja po čim večjem zaslužku, prilagodil prehrano psov in mačk industrijski proizvodnji, ki so močno olajšali pripravo hrane. Zaradi številnih nekvalitetnih in celo neprimernih sestavin, ki sestavljajo današnjo industrijsko pripravljeno hrano, te povzročajo celo vrsto zdravstvenih težav.  

V procesu evolucije so imela vsa živa bitja konstante spremembe življenjskih pogojev: spreminjali so se hrana, pa podnebje in okolje – in vsi organizmi so se sproti prilagajali novim razmeram. In ko govorimo o prehrani zveri, med katere še vedno spada današnji domači pes (Canis lupus familiaris), ti v evolucijskem procesu zagotovo niso jedli briketov ali konzerv.


PES POTREBUJE NARAVNO HRANO - NE INDUSTRIJSKIH PRODUKTOV

Pogosto slišimo, da se je sodobni pes prilagodil prehrani ljudi. Ta trditev ne drži povsem. Ko se je pes pridružil človeku, je v veliki meri postal odvisen od človeka. Ljudje smo se z razvojem civilizacije zelo odtujili od narave in pozabili, da smo ljudje in vsa živa bitja del narave in da vsi izhajamo iz narave. S tem smo tudi pozabili, kakšna živila moramo uživati.

Predvsem za psa še vedno velja, da idealen pasji obrok vsebuje: surovo meso, kosti, nekaj zelenjave ali še boljše zelene neoprane vampe.

Ima vaš pes alergije? Težave z zobmi, zadahom, dlako? Poglejte njegovo hrano!

Če na kratko povzamemo, pes dobiva energijo za normalno življenje in razvoj iz beljakovin in maščob živalskega izvora in ne iz ogljikovih hidratov, oz. sladkorjev, kot zmotno misli marsikateri lastnik pasjega ljubljenčka, ko ga poleg briketov hrani še z rižem, polento, makaroni in ostalimi  živili, ki so namenjeni prehrani ljudi. Večina briketov vsebuje prevelik delež ogljikovih hidratov in beljakovin rastlinskega izvora, ki jih pes slabo presnavlja. 

Posledično hrana v črevesju gnije in kratkoročno povzroča različne alergije, dolgoročno tudi druge težje bolezni.


100% naravna surova hrana ni na voljo samo pri mesarju – spoznajte Good4Dogs!

Pa sta nakup in priprava surovega mesa tako res komplicirana? Vsekakor ne!

Slovenski proizvajalec GOOD4DOGS surova hrana za pse iz Kočevja pripravlja surovo hrano na tak način, da zadosti vsem prehranskim potrebam velikih in malih psov – k vam pride že:

- narezano ali mleto,

- sveže zmrznjeno in

- priročno pakirano v plastični embalaži. 

Hranjenje je tako postalo enostavno in vaš pes pa dobi najkvalitetnejša hranila v naravni obliki.

 

Samo vzemite iz zmrzovalnika, odtajajte in obrok ali sestavine za obrok so pripravljeni.

Obiščite spletno stran www.surovahranazapse.eu in prepričajte se o kvalitetni in cenovno dostopni ponudbi.

Vaš kuža vam bo hvaležen!

* komercialno sporočilo

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.