12.10.2020

Iz prve tačke: Odvzeta, z veliko strahu in slabih izkušenj je danes srečna punca!

Pes moj prijatelj in Lidl Slovenija v sklopu projektov Koraki za tačke in Srce za tačke tudi letos ozaveščata in pomagata društvom za zaščito živali, hkrati pa spodbujata k posvajanju živali iz zavetišč. Letos smo za vse vas pripravili prav poseben natečaj, v katerem iščemo "zgodbe iz prve tačke". Sodelujete lahko tudi vi - vse podrobnosti najdete na tej povezavi.

Predstavljamo že tretjo nagrajeno zgodbo iz prve tačke, ki nam jo je poslala bralka Anja.Že od malih nog živimo obkroženimi z živalmi. Ko sem se odselila ni bilo nič drugače, hitro je k meni prišla mucka iz neke kmetije. A nekaj mi je še manjkalo. Ko sva se končno preselila na svoje, sva se odločila da bi imela psa. Nič na hitro in sigurno iz zavetišča.

 

Kmalu se mi je na socialnih omrežjih prikazala slika leto dni stare psičke iz Zavetišča Meli. Umazana, a vseeno lepa. Z lepimi očki. Pomislila sem: '… tole bodo pa hitro pograbili', zato na objavo pozabim. Čez nekaj dni se mi fotografija ponovno prikaže, pošljem jo fantu in že naslednji dan hitiva na obisk.

 

Simpatična in polna veselja je takoj prihitela k nama in upala, da jo vzameva. V trenutku sva se odločila, podpisala papirje in navdušena odhitela domov. Počakava tistih nekaj dni, da so psičko sterilizirali in končno je prišel trenutek - psička je v sekundi skočila na zadnje sedeže najinega avtomobila in se ni niti premaknila.

 

Sledili so nekoliko težji dnevi … učenje psičke, ki je prvič dobila primerno hrano, vmes je zbolela, se prečistila parazitov, ki so kar tekli iz nje, prvič je videla povodec in ovratnico ter se postopoma učila socializacije.

 

Bila je odvzeta, s seboj je prinesla kar nekaj strahu in slabih izkušenj, a skupaj smo zmogli premagati vse ovire. Psička je z nami že 6 let in je najboljša psička na svetu.

To je naša psička Tara, ki iz prve tačke potrjuje, da je izredno srečna, ker ji je zavetišče poiskalo najboljši dom.

Pošljite nam zgodbo iz prve tačke in sodelujte za darilno kartico Lidla Slovenija.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.