28.09.2020

Iz prve tačke: To je Pupina zgodba

Pes moj prijatelj in Lidl Slovenija v sklopu projektov Koraki za tačke in Srce za tačke tudi letos ozaveščata in pomagata društvom za zaščito živali, hkrati pa spodbujata k posvajanju živali iz zavetišč. Letos smo za vse vas pripravili prav poseben natečaj, v katerem iščemo "zgodbe iz prve tačke". Sodelujete lahko tudi vi - vse podrobnosti najdete na tej povezavi.

Tokrat predstavljamo prvo nagrajeno zgodbo iz prve tačke, ki nam jo je poslal bralec Franci s Ptuja.Sem Franci s Ptuja, letos sem iz zavetišča v Mariboru posvojil psičko Pupo. Pred tem smo pri hiši že imeli dva psička – Belka in Dina. Samojed Dino je dočakal 10 let, Belka pa je sin pred dvema letoma odpeljal v svoj novi dom.

Pred letom in pol sem se upokojil, zato imam sedaj dovolj prostega časa, prav tako sem zelo pogrešal štirinožnega prijatelja. Odločil sem se, da posvojim psa iz zavetišča in s tem pomagam pri reševanju problematike brezdomnih živali.

S hčerko Eva sva se odločila, da bova preko spleta poiskala primerno psičko. Že ob prvem pogledu na fotografije sva bila takoj navdušena nad najino psičko Pupo in jo šla takoj obiskati v zavetišče. Prvi stik s psičko je bil prijeten, saj je nežna in prijazna. Že čez dva dni sva Pupo pripeljala domov. Sprva je bila malo prestrašena in zbegana.Hrano sva ji ponudila z roke, da smo se čimbolj zbližali. Naša navezanost in zaupanje sta bila iz dneva v dan večja. Pupa je zelo pridna in poslušna psička. Ima ograjen sadovnjak, po katerem se prosto giblje. Vsak jo redno vozim na sprehode in se z njo tudi sicer veliko ukvarjam. Odlično se razumeva z mojo Pupiko in je res odlična psička. S hčero sva jo naučila tudi nekaj osnovnih ukazov – 'sedi', 'prostor', 'pridi k meni', 'ne lajaj', 'počakaj' …

Iz prve tačke lahko moja psička Pupa potrdi, da je hvaležna zavetišču Maribor, da so tako lepo poskrbeli za njo, jo čipirali, sterilizirali in navadili na povodec. Zdaj pa uživa v novem domu! :)

Pošljite nam zgodbo iz prve tačke in sodelujte za darilno kartico Lidla Slovenija.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.