23.12.2018

Izpolnil je obljubo in prepovedal ognjemet!

V petek je koprski občinski svet potrdil Aleša Bržana kot novega župana Mestne občine Koper. "Ognjemetom se bomo izogibali, izvedli smo tudi spletni vprašalnik, kjer je skoraj 74% prebivalcev izrazilo mnenje, da ognjemetov ne podpirajo", je Bržan pred volitvami povedal za naš portal. In takoj, ko je nastopil funkcijo župana je že napovedanemu ognjemetu, ki bi se moral odviti čez dober teden v Kopru rekel "zbogom". 

 

 

Bržan je pred volitvami za naš portal napovedal tudi vzpostavitev pasjega parka: "Pasji park potrebuje vsako mesto. Po zgled gremo lahko v Milje kjer je ob morju urejen pasji park s pasjo plažo. Investicija je skoraj nikakršna," je povedal, obljubil pa tudi psom prijaznejši avtobusni promet, program o subvencioniranih sterilizacijah in kastracijah v Mestni občini Koper, večjo pozornost pa bo namenil tudi problematiki prostoživečih mačk. "Glede mačk lahko uporabimo model iz sosednjega Trsta, kjer so vse kolonije brezdomnih mačk popisane in registrirane v občini. Občina skrbi za preprečevanje razmnoževanja, v lanskem letu so zanje nabavili in postavili 5.000 tipskih hišic, ki jim nudijo zavetje. Vsak skrbnik kolonije je registriran in odgovoren. Prebivalce je treba tudi naučiti na sobivanje z mačkami, ki same niso krive za svojo brezdomnost," je prepričan.

 

Pred tremi leti je Mestna občina Koper upravljanje zavetišča zaupala koprskemu komunalnemu podjetju, z Obalnim društvom proti mučenju živali pa čez noč prekinila sodelovanje, kar je sprožilo veliko negativnih odzivov med ljubitelji živali. Nov koprski župan je prepričan, da so prostovoljci lahko boljši skrbniki zapuščenih živali od inštitucij. "Verjamem, da se lahko najde način skupnega sodelovanja, kjer inštitucije skrbijo za infrastrukturo, ljubitelji pa za živali," je povedal za portal Pes moj prijatelj. Ali se v Obalnem zavetišču obetajo spremembe pa bomo zagotovo izvedeli kmalu.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.