31.03.2014

Jan Plestenjak redno obiskuje in pomaga društvu za zaščito konj

Veliki zvedniki naše estrade, ki so vsaj enkrat prestopili prag rehabilitacijskega centra Petra v Orovi vasi, kjer okrevajo mučeni in trpinčeni konji društva za zaščito konj Velenje, se tja vedno radi vračajo. Eden takšnih je tudi Jan Plestenjak, ki si vedno, kadar se med svojimi nastopi potepa na savinjskem koncu, tu tudi ustavi, da pozdravi svojo varovanko Cabidoule. Cabi, kot jo ljubkovalno kličemo, je preživela težek fizični napad in v RC Petra okreva ter se uči ponovno zaupati ljudem. Tudi Janu se je njena ljubkost vsedla v srce, Cabi pa ga vedno rada pozdravi in uživa v njegovem ljubkovanju. Prav tako je Jan tudi eden redkih estradnikov, ki zanjo društvu občasno nakaže kakšno donacijo, s katero društvo lažje pomaga njej in ostalim rešenim konjem.



Janov obisk pa je vsakokrat tudi nekaj posebnega za naše prostovoljce, ki za rešene konje skrbijo in jim pomagajo okrevati. Tako nas je razveselil tudi pred kratkim, ko se je pred nastopom v Celju, mimogrede oglasil pri nas. Cabi, Leila, in Atlas so si ga z zanimanjem ogledovali, se prepuščali njegovemu božanju in šepetanju. Konji so zelo čuteča bitja in kaj hitro prepoznajo, kakšen je človek. In za Jana lahko rečemo, da je dober in velik človek ter velik ljubitelj živali. Naši konji so to potrdili.


Društvo za zaščito konj je neprofitna organizacija, ki deluje izključno s prostovoljnimi prispevki, donacijami in sponzorstvi. Če želite tudi vi finančno pomagati, lahko to storite, kot Jan Plestenjak, svoj prispevek lahko nakažete na  računa društva SI56 1010-0005-0589-375.

Natalija Nedeljko - predsednica društva

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.