25.04.2024

Kako s psom na otoke – letošnji pogoji!

Pri največjem hrvaškem ladjarju Jadroliniji, ki povezujejo hrvaške otoke s celino, smo preverili letošnje pogoje za prevoz hišnih ljubljenčkov na njihovih plovilih.

 

Dovoljen je prevoz hišnih ljubljenčkov (psov, mačk, ptic in drugih malih živali) na trajektih in ladjah z obveznim zadrževanjem na odprti palubi. Te živali je dovoljeno prevažati le tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali motnje za potnike ali ladjo.

 

Lastniki ali spremljevalci teh živali prevzemajo tveganje za potovanje hišnih ljubljenčkov in morajo sami poskrbeti zanje (hrana, pijača, higiena in druge potrebe) ter odgovarjajo za morebitno škodo, povzročeno potnikom, posadki ali ladji.

 

Psi na krovu morajo imeti nagobčnik (z izjemo psov pomočnikov) in morajo biti na povodcu.

 

V salonih je dovoljen le prevoz malih hišnih ljubljenčkov in to le v torbi za nošenje in prevoz hišnih ljubljenčkov največjih dimenzij 45 x 35 x 25 cm z nepremočljivim dnom. Skupna teža torbe s hišnim ljubljenčkom ne sme presegati 8 kg. Torba mora biti pod sedežem ali v naročju, enemu potniku pa je dovoljena le ena torba s hišnim ljubljenčkom.

 

Prevoz malih hišnih ljubljenčkov je brezplačen. Za vse ostale kategorije hišnih ljubljenčkov je prevoz s katamarani prepovedan.

 

V primeru pritožbe potnika na vedenje živali, nameščenih v kabini, ima poveljnik plovila pravico lastnika in žival s problematičnim obnašanjem izkrcati v prvem pristanišču brez pravice do povračila denarja.

 

Fotografije: arhiv Jadrolinija

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.