21.11.2023

Koraki za tačke: Za brezdomne živali zbrali več kot dve toni in pol hrane

Živali so naše prijateljice, zato smo že osmo leto zapored zanje v vseh Lidlovih trgovinah zbirali hrano. V dobrodelni akciji, ki jo v sodelovanju z Zavodom Naš kuža že tradicionalno organizira Lidl Slovenija, smo tako napolnili več kot 65 košar. Z akcijo pa smo opozarjali tudi na problematiko zavrženih živali in spodbujali odgovorno skrbništvo.

 

Eden glavnih razlogov za veliko število zavrženih živali je nepremišljena odločitev za skrbništvo, ki izhaja iz neinformiranosti o tem, kaj ta s seboj prinaša. Bolj kot se ljudje za skrbništvo živali odločajo brez premisleka, večja je verjetnost, da bodo žival zavrgli.

Z akcijo smo želeli informirati o prednostih in izzivih, ki jih prinaša posvojitev in posledično zmanjšati število zavrženih živali.

Z vašo pomočjo do srečnih tačk

 

Tudi letos so v vse Lidlove trgovine postavili košare za zbiranje hrane za brezdomne živali. Skupaj s kupci so jih napolnili več kot 65. Zbrano hrano za živali so neposredno prevzele lokalne organizacije, ki skrbijo za živali v zavetiščih po vsej Sloveniji.

 

Prav tako pa so v Lidlu Slovenija komunikacijsko podprli tudi SMS-linijo TACKE5 na 1919 in v akcijo vključili tudi svoje zaposlene in sledilce na družabnem omrežju Instagram, ki so z deljenjem fotografije svojega ljubljenčka prispevali 100 gramov hrane.

 

»V Lidlu Slovenija smo ponosni, da smo s skupnimi močmi uspeli zbrati takšno količino hrane. Zahvaljujemo se vsem kupcem in zaposlenim, ki so prispevali k rezultatu, da smo skupaj ponovno omogočili boljšo prihodnost za brezdomne tačke,« je povedala vodja projekta Aleksandra Potočnik.

 

Vsa zbrana sredstva bo Zavod Naš kuža namenil organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim.

 

Fotografija: Arhiv Lidl Slovenija

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.