30.09.2020

KUŽA TEDNA: Seniorka, ki že pet let čaka na svojega novega skrbnika!

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že četrto leto pripravljamo z Lidlom Slovenija, spoznavamo tudi zgodbe živali iz domačih zavetišč. Ob sredah in petkih tako posebno mesto namenjamo psom in mucam, ki v zavetiščih na svoj topel dom čakajo že predolgo časa.



Kmalu bo pet let, odkar je v zavetišče v Dvore pri Svetem Antonu prišla Mila. Je mešanka in bo januarja dopolnila 12 let. Psička je sterilizirana. Ob sprejemu v zavetišče je bila breja. "Njene mladičke smo vse oddali. Je poseben karakter, na nas in zavetišče je zelo navezana. Je zelo ljubeča in cartljiva, ampak malce divja, energična bomba bi lahko rekli. Na ljudi, ki jih ne pozna laja, ni pa agresivna. Tudi drugače je rada glasna in precej laja. Nima najbolj rada sprehodov, predvsem ne dolgih. Na ovratnico in povodec/oprsnico smo jo navajali dolgo časa, saj je imela na začetku ogromno strahu pred njimi. Z drugimi kužki se razume, potem ko jih malce bolje spozna, ob prvih srečanjih pa precej laja na njih. Muce bi preganjala, ampak če si zraven je veliko bolj mirna," pravijo v zavetišču.

Milo lahko spoznate v Zavetišču Obala.


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.