22.10.2016

Medo prvi hrvaški pes, ki ima sodno prepoved lajanja

Na Hrvaškem je sosedina prijava, da naj bi pasji lajež ogrožal njeno zdravje, dobila sodni eiplog. Februarja 2015 smo poročali, da je sodišče v Pulju sprejelo začasni ukrep, po katerem pes Medo iz kraja Peroj ne sme lajati v nočnih urah. Skrbnika bi morala v primeru kršitve oziroma laježa, plačati vrtoglavih 2.610 EUR kazni. Te dni pa je ravno to sodišče skrbnikoma psa naložilo, da štirinožca preselijo na lokacijo, kjer ne bo motil okolice.

 

S tem je Medo postal prvi pes na Hrvaškem, ki ne sme lajati po sodni odločbi. Starejša zakonca živita že več kot leto dni v strahu, da bo njihov pasji član družine zalajal in ga čez noč redno zapirata v hišo. Kot zapišejo na portalu MMC RTVSLO, so skrbniki izredno pretreseni nad to odločitvijo in ob tem povedo: "Do pravnomočnosti razsodbe mi ni treba ničesar storiti, Medo bo ostal tu, kjer je. Ne želim pa niti razmišljati, kaj bo, če bo sodišče potrdilo odločitev, in bom moral preseliti Meda. Njemu je že zdaj težko, ker mora biti v hiši, bojim pa se, kako bo prenesel to, če bo dejansko moral drugam."

 

Sodišču sta zakonca želela izročiti dokazilo o izmeritvi hrupa, ki ga povzroča Medo, a tega  na sodni mizi niso želeli sprejeti. Soseda, ki je primer prjavila pa še vedno vztraja, da je pes preglasen in ji to škodi pri njenih zdravstvenih težavah.

Vir: rtvslo.si
Foto: video Svet na Kanalu A

Vabljeni tudi k branju:

- Psu sodno prepovedali lajanje

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.