Miselne igre za pse

Poleg fizičnih aktivnosti, ki jih počnete z vašim kosmatincem, kot so sprehodi, lovljenje žogice in tek vam priporočamo, da poskusite tudi z miselnimi igrami za pse.

 

V nasprotnem primeru si psi kaj hitro najdejo svojo zabavo, ki pa lastnikom v večini primerov niso všeč (grizenje pohištva, kopanje lukenj, praskanje po parketu...).

 

Interaktivne igre, pri katerih psu skrivamo priboljške jih odlično zaposlijo in miselno utrudijo. Miselno igračo lahko izdelate tudi sami. Potrebujete samo več plastičnih posod, najbolje da so različnih velikosti. V spodnjo posodo položite priboljšek, nato postavite drugo posodo na vrh. Nadaljujete s polaganjem priboljškov in posod. V najvišjo posodo postavite priboljšek tako, da bo vašem kosmatincu zanimivo in da bo začel z igro. Pes naj bo med igranjem vedno pod nadzorom, da ne bi preusmeril pozornost na grizenje posod.

 

Uredništvo PMP

K.B.

 

Fotografije: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.