06.06.2023

Na festival za ljubitelje živali odpeljite tudi kosmatinca

Tudi letos se bo Žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v soboto, 10. junija, od 10.00 do 16.00 ure

Tako kot v lanskem letu bo festival pred mestno hišo na Trgu Edvarda Kardelja 1 v Novi Gorici, rdeča nit dogodka pa bo odgovorno skrbništvo živali. Bistvo našega dobrodelnega dogodka je, da otroci že v otroštvu spoznajo, kako pomembno je odgovorno skrbništvo živali. Naj že v otroštvu vedo, da psu ne dajemo kosti iz juhe, da je zaščita pred klopi pomembna tako za ljudi kot živali, da ježkov ne hranimo s sadjem, da so dihurčki talne živali s svojimi specifičnimi potrebami, da živali nikoli ne puščamo same v avtu, kako pomembna je prava vzgoja psa in še in še ... Tako bodo čez 15 let odgovorni skrbniki živali in bo nespametnih nakupov živali vse manj. 

 

S Festivalom za ljubitelje živali želimo pomagati, da bi se v Sloveniji krepila zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, ter poučiti najmlajše o čudovitem živalskem svetu. 

 

Na Festivalu boste spoznali ogromno strokovnjakov za živali, videli boste službene in terapevtske živali, s svojimi psi boste lahko obiskali pasjo plažo, pasje degustacije, brezplačno delavnico masaže psov, v foto studiu bodo poskrbeli za nepozabno fotografiranje vašega kosmatinca in še in še ... Na osrednjem prizorišču boste med drugim videli pravi konjski šov, številne pasme, pa tudi tekmo v odpoklicu in prvo prijateljsko hoopers tekmo pri nas. Obiskale nas bodo koze, ovce, alpake, konji, kuščarji, kače, insekti, glodavci, male in velike ptice, mačke in še in še. Več o dogajanju TUKAJ

 

Dežela prijateljev z dvema festivaloma

 

V deželi prijateljev bosta tudi tokrat dva festivala – poleg Festivala za ljubitelje živali bo potekal še Robin Hood festival v organizaciji Radia Robin. Soorganizator Dežele prijateljev je Mestna občina Nova Gorica. Na Robin Hud festivalu boste lahko obiskali sedem pravljičnih dežel:

 

  • GUSARSKA DEŽELA – Gusar Tone bo obiskovalcem razdelil zemljevid do skritega zaklada, ki bo vodil po celotnem območju Robin Hud festivala. Na zemljevidu bodo naloge, ki jih bo treba izpolniti in pokazati Tonetu. Pravilno rešene naloge bo gusar Tone nagradil z zabavnim gusarskim presenečenjem!
  • PEHTINA DEŽELA Z ŽIVIMI ŽIVALICAMI – Z nami bo vsem znana zeliščarka teta Pehta, ki bo tokrat s seboj prinesla kar nekaj zanimivih živih živali. Če vas zanima, kakšno kožo ima krastača ali pa zakaj kača steguje jezik, se le oglasite pri njej. Z veseljem vam bo pokazala svoje živalce in vam o njih povedala veliko zanimivega.
  • DEŽELA MAČKA MURIJA – Na mačji pošti boste lahko napisali oziroma narisali svojo razglednico in mačja poštarka bo poskrbela, da bodo pošiljke v resnici dospele do izbranih naslovnikov. Okrog pošte se bo sprehajal tudi velik maček Muri, ki se zelo rad fotografira, objema in se druži s prijatelji.
  • KEKČEVA DEŽELA – S Kekcem se boste lahko preizkusili v pastirskih igrah. Hodili bomo s hoduljami, skakali v vrečah, ciljali s storži ... Kekec pa bo imel s seboj tudi svojo kitaro in bo z vami z veseljem zapel tudi kakšno pesmico.
  • SREDNJEVEŠKA DEŽELA – Ob vodstvu srednjeveškega animatorja se boste lahko pomerili v zabavnem turnirju.  Jahali "konjička" in s topim kopjem pod roko jezdili po majhnem viteškem poligonu ter skušali doseči največje število točk.
  • INDIJANSKA DEŽELA – Animatorke ekipe Fuldoro pripravljajo indijansko vasico, kjer bodo skupaj z otroki ustvarjale čudovita glasbila iz naravnih materialov. Najmlajše obiskovalce bo pričakala pestra paleta pobarvank.
  • PUSTOLOVSKA DEŽELA GREMO Z MI&TE PO SVOJE – Vodene spretnostne igre po poligonu.

 

Na odru nas bodo zabavali CHALLE SALLE in HOKUS POKUS CIRKUS s čarodejem Sam Sebastianom ter glasbeni nastopi v živo. Pridružili se nam bodo tudi glasovi Goriške in poskrbeli za pevski festival.

 

Deželo prijateljev skupaj z Mestno občino Nova Gorica in Radiem Robin organiziramo v soboto popoldan, da se je boste lahko v največjem številu udeležili vsi starši in otroci. Prav zaradi tega je dogodek brezplačen in tako dostopen za vse družine.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.