09.05.2012

NAGRADNA IGRA: Poklanjamo knjigo "Živali nas človečijo"

NAGRADNA IGRA JE ZAKLJUČENA. REŠITEV SE JE NAHAJALA TUKAJ. Nagrajenka Anita Zver bo knjigo prejela po pošti.

 

Sveže iz tiskarne, že čaka na vas v prodajalnah: nova knjižna uspešnica "Živali nas človečijo" priznane znanstvenice na področju zoologije Temple Gradin. Pes moj prijatelj bo tokrat enemu srečnežu podelil brezplačni izvod te knjige.

 

Kaj morate storiti? Nekje na našem spletnem portalu www.pesmojprijatelj.si, vas čaka skrita fotografija. Lahko je kjerkoli, na začetku, v sredini ali na koncu neke novičke ali pač prispevka.

 

Fotografija, ki jo iščemo (ta objava seveda ne šteje za pravilno rešitev nagradne igre):

 


Prvi, ki nam bo naslov članka, kjer se "skrita fotografija" nahaja napisal na zid našega Facebook profila, bo nagrajen z brezplačnim izvodom knjige "Živali nas človečijo". Upamo, da naloga ne bo pretežka, vsekakor pa vam pri iskanju in branju želimo spretna očesa ter vsekakor tudi nekaj sreče!

 

Ob iskanju boste zagotovo naleteli tudi na kup zabavnih in koristnih vsebin, ki jih ponuja bogat arhiv našega spletnega portala!

 

Zdaj pa: veselo na delo! :)

 

 

O KNJIGI "ŽIVALI NAS ČLOVEČIJO":

 

Ali je pes lahko srečen, če ga moramo vse dni puščati samega? Ali je lev v živalskem vrtu, ki ves čas nemirno teka sem in tja, nesrečen ali vzdržuje telesno kondicijo?

 

Ali moramo svojo mačko uriti? Zakaj puščavske podgane tako vneto kopljejo rove? Kako lahko preprečimo napad panike pri domači živali, ki jo odpeljemo k veterinarju?

 

Na taka in številna druga vprašanja odgovarja Temple Grandin na podlagi tridesetletnega raziskovalnega dela, poskusov in izkušenj. Pri tem se osredotoča na čustvene potrebe živali. Trdi, da so živali čuteča bitja, zato moramo spodbujati njihova pozitivna čustva – iskanje in igro – in preprečevati negativna – strah, paniko in bes –, če želimo, da bo njihovo življenje lepo.

 

Z zgodbami in uvidi, ki so tako značilni zanjo, nam Temple Grandin razloži, kako zadovoljiti specifične potrebe psov, mačk, prosto živečih živali, farmskih živali in živali v živalskem vrtu, če želimo, da njihove oči žarijo od zadovoljstva.


Knjiga Živali nas človečijo je obvezno branje za vse lastnike in skrbnike živali, pa tudi za vse, ki imajo živali preprosto radi.

 

Več informacij o knjigi in založbi najdete na njihovi spletni strani.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.