Pasje ležišče

V teh dneh, ko nas je večina doma, imamo na voljo tudi več časa za ustvarjanje. Za svojega kosmatinca lahko čisto sami - zelo enostavno izdelate veliko lepih in uporabnih stvari. Mi v teh na našem portalu objavljamo veliko koristnih namigov in prepričani smo, da vam bodo všeč.

Namen je vsem obiskovalcem in ljubiteljem živali, namigniti in prikazati, kako pasjo ali mačjo igračko, pripomoček ali koristen predmet, v le nekaj korakih izdelati doma. Tokratni namig je doma izdelano pasje ležišče. Osnova za izdelavo ležišča je čisto navadna odslužena srajca. Poleg srajce boste nujno potrebovali nekaj odsluženega materiala za polnilo. Najbolj primerni bodo nogavice, ostanki blaga ali koščki pletiva, torej vse tisto, kar bo ležišču dalo pravo mehkobo.

 

Prvi korak

 

Srajci odstranite vse gumbe. Gumbe lahko shranite, saj so uporabni na kakšnem drugem oblačilu ali pa jih boste uporabili pri katerem drugem ročnem ustvarjanju.

 

Drugi korak

 

Pričnemo z osnovno pripravo podlage ležišča, tako, da srajci zašijemo žepe, prsni del in oba rokava srajce. Po tem opravilu poravnamo prišite rokave, tako kot prikazuje spodnja fotografija. Za lažje oblikovanje si lahko pomagate z buciko in spnete robove srajce. Pomemben zaključek drugega koraka je poravnava "viška" srajce pod rokave (glej sliko spodaj).

 

  

Tretji korak

 

Z rokavi in zarobljenimi deli srajce oblikujemo obroč/objem, s katerim pripravimo podobo končnega ležišča. Tako oblikovano srajco zašijemo na robovih in pomembnih predelih (razen ovratnika!), ki dajejo ležišču obliko. Pri šivanju uporabimo močnejši sukanec ali pa uporabimo več nitk navadnega sukanca.

 

Četrti korak

 

Z odsluženim materialom, ki smo ga navedli v uvodu, skozi ovratnik napolnimo najprej dno ležišča, nato pa še rokave srajce. Ko dovolj napolnimo notranjost ležišča, zavihamo ovratnik navznoter in ga ustrezno zašijemo.

 

Tako dobimo lično, uporabno in predvsem enostavno doma pripravljeno pasje ležišče.

 

 

Pripravil: Slovenski svet ustvarjalnosti (iz arhiva)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.