13.09.2023

Ne zamudite Pasje fešte v Izoli!

Prvo soboto v oktobru bomo Izolo okupirali ljubitelji psov! Družili se bomo na Pasji fešti GRAND, ki bo potekala v soboto, 7. 10., med 9. in 17. uro. Izola se bo za en dan spremenila v “prestolnico psov”. Se nam boste pridružili tudi vi?

 

Dogodek bo potekal na Lonki in Sončnem nabrežju ter psom in njihovim skrbnikom obljublja različna doživetja.

 

Na pasji tržnici boste lahko občudovali, vohali, degustirali in preizkušali raznolike izdelke pretežno slovenskih razstavljalcev - več kot 20 jih bo! Brskali boste lahko med raznoliko opremo za pse (za športnike, tiste, ki so radi bolj elegantni ali se hitro umažejo), ležišči, zdravimi dodatki in naravnimi piškote ter priboljški, fino dišečimi pasjimi šamponi in dodatki za nego psa, pozabili pa nismo niti na pester nabor hrane za pasje gurmane. Z nami bodo (po abecednem redu): 4hound, Astravita - Arava izdelki, Conor's Adventure, DO-GO, Elviva, Feedko, Fiziovet, Gina's woofs, Houndtribe, Loomp, Love Pets, Loving Paw, Miss Hope pet shop, Oonagh & Riannon, Pantaya, Pes moj prijatelj, Pokusa, Provilan, Pups'n'Ducks, Tačka pasja pekarna, Zapa&Me.

 

V kinološkem kotičku se bomo družili s pasjimi šolami in veterinarji, ki bodo na voljo za vsa vprašanja. Veliko se bomo lahko naučili o pravilni negi psa in spoznali različne pasje poklice, saj psi niso samo naši najboljši prijatelji, zvesti spremljevalci in "hišni ljubljenčki", ampak opravljajo tudi pomembne in pogosto nepogrešljive naloge - so reševalci, terapevti in nepogrešljivi zaposleni v policiji. Tam bo tudi pasja fotografinja, ki bo v objektiv ulovila tebe in tvojega kosmatinca! Z nami bodo: Aktivne tačke, Isa Gauvin, fotografija živali, Policija - enota za službene pse, salon za nego psov Moj kuža, Veterinarski center Elbivet in drugi!

 

Pogovorni del bo z vmesnimi premori potekal čez celoten dogodek – predstavili bomo aktivnosti s psi ter se s strokovnjaki pogovarjali o odgovornem skrbništvu živali. Posebno pozornost bomo namenili ozaveščanju o bontonu pasjih skrbnikov v urbanih središčih, za najhitrejše obiskovalce bomo delili brezplačne drečke - vrečke za pasje iztrebke in ozaveščali o tem, zakaj je uporaba povodca v urbanih okoljih pravilo in ne izjema.

 

Seveda nismo pozabili niti na najmlajše obiskovalce, za katere bo potekal čisto pravi EX-TEMPORE, ki ga bo vodila Barbara Motoh.

 

Obeta se nam tudi bogat srečelov s čudovitimi izdelki, ki so jih prispevali razstavljalci, tako da so gotovo po meri pasjeljubcev in njihovih psov!

 

Pasjo fešto GRAND bomo zaključili s torto - za pse, zato s sabo obvezno pripelji svojega najboljšega kosmatega prijatelja! Pa če ni to … tačkastično?

 

Dogodek organizira Miss Hope Pet shop v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola. Glavni sponzor dogodka je Degrassi Aperitivo Bar Izola, pri sponzorstvu pa so pomagali tudi: Platinum Slovenija, The Sustainable People, ANIMA PET d.o.o. in ALER d.o.o. Dogodek je medijsko podprl Pes moj prijatelj. Hvala!

 

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na nedeljo, 8. 10. 2023.

 

Vabljeni!

 

Za več informacij sledite dogodku na Facebooku.

 

 

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.