Pasji 'arašidkoti'

Arašidovo maslo obožuje veliko ljudi, dobesedno nori nanj pa so tudi naši kosmatinci. Maslo je odličen vir beljakovin, vitaminov B in E, ima pa tudi mnogo koristnih maščob. Ker je precej kalorično, velja paziti le pri količini arašidovega masla, ki ga zaužije naš pes, prav tako pa zanj izberite tistega, ki ni slano in ne vsebuje ksilitola.

Za pripravo slastnih pasjih keksov z arašidovim maslom boste potrebovali:

• 2 skodelici polnozrnate moke
• 1 čajno žličko pecilnega praška
• 1 skodelico neslanega arašidovega masla
• 1 skodelico mleka
• 1 čajno žličko medu

Moko in pecilni prašek skupaj premešajte, ločeno pa zmešajte še arašidovo maslo, med in mleko. Obe zmesi združite v posodi in mešajte, dokler ne dobite lepe mase (testo). Maso povaljajte na pomokani podlagi – debelina mase naj bo okoli 1 cm. Razrezane kvadratke položite v pekač in jih pri 180 stopinjah pecite približno 20 minut. Ohlajene postrežete svojemu smrčku :)


Poznaš zanimiv in zdrav recept? Veseli bomo, če ga boste delili z nami na info@pesmojprijatelj.si.

Foto: Depositphotos (fotografija je simbolična)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.