Pasji sladoled za pridne smrčke

Vsi vemo, da v toplih dneh godi sladoled. Tako kot nam ohladitev skozi želodec prija tudi našim kosmatincem. Nič ne bo narobe, če kdaj ponudimo psu naš sladoled, a upoštevati je potrebno, da za pse pripravimo pasji sladoled, ki ne vsebuje sladkorja. Pri okusih smo lahko zelo domiselni, od sadnega, do tuninega ali govejega. Psu moramo sladoled ponuditi tako, da ga ne more pojesti v nekaj grižljajih, saj bi toliko mrzle hrane lahko razdražilo prebavila. Naredimo lahko lučko, ki jo držimo in psu preprečimo grizenje in goltanje sladoleda. Če pa želimo psa samozaposliti, lahko sladoled zamrznemo v igrači kong in pes ga bo lahko zaužil le z lizanjem.

Za pripravo boste potrebovali:

• Banano
• Jogurt
• Žličko medu

Z vilico zmečkate banano, dodate čajno žličko medu in kavno skodelico jogurta. Zmes dobro premešate in z njo napolnite posodico za led ter vse skupaj položite v zmrzovalnik za nekaj ur. Banano lahko zamenjate z drugim sadjem, ki je všeč vašemu psu!



Poznaš zanimiv in zdrav recept? Veseli bomo, če ga boste delili z nami na info@pesmojprijatelj.si.


Foto: Depositphotos (fotografija je simbolična)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.