Posvojena pasja junakinja rešila 3-letno deklico

Psička Peanut se je izkazala za pravo junakinjo, potem ko je v okrožju Delta v Koloradu, ZDA, rešila 3-letno deklico pred ledenim mrazom in neprimernim domom. Psička se je neko jutro začela nenavadno vesti, bila je zelo razburjena in nemirna. "Tekala je gor in dol po stopnicah, lajala in renčala", pove njena skrbnica. "Nato je šla do mojega moža, ki je delal v garaži in ga opozarjala, da želi ven. Tudi on jo je slišal, kako je pred tem tekala po hiši, a se mu ni niti sanjalo zakaj." V trenutku, ko jo je spustil ven, se je Peanut zapodila preko polja, ki obkroža njihov dom.

 

 

Skrbnik je stekel za njo, takrat pa je ugotovil, kaj je bil razlog nemira njegove psičke. Ko jo je končno dohitel je videl, da se je ustavila pred majhno golo deklico, ki se je zvita v klobčič tresla od mraza. Mož jo je vzel v naročje, jo ovil v srajco in jo odnesel v hišo.

 

"Poklical je policijo in dogodek prijavil," pripoveduje njegova žena. "Do prihoda reševalcev in policije je punčka izrekla samo eno besedo – 'psiček'." Policija je obvestila socialno službo, ki je njo in njeno sestrico vzelo v svojo oskrbo, saj je bil njun dom popolnoma neprimeren za življenje.

 

Peanut se je v svojem življenju že pred tem srečala s krutim vedenjem – psičko so leto prej v zavetišče sprejeli z dvema zlomljenima tačkama in bolnim želodcem. Njena dotedanja skrbnika sta bila aretirana in obsojena zaradi krutega ravnanja z živalmi. Od posvojitve naprej živi udobno v svojem novem domu in z veseljem uživa vseh priboljških, ki jih je dobila v zahvalo za rešitev male deklice v stiski.

 

 

Vir in foto: www.goodnewsnetwork.org

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.