0
0,00 €

Pravila oddajanja oglasov

Na Pes moj prijatelj lahko kdorkoli objavi oglas o izgubljenem ali najdenem psu (možne so seveda tudi objave za ostale hišne ljubljence). Oglasi morajo biti napisani v skladu z veljavno zakonodajo in pravilniki, kar je ključni pogoj za objavo na tem portalu. Vsebino oglasa, z obvezno fotografijo se lahko pošlje izključno samo preko elektronske pošte na info@pesmojprijatelj.si. Vsebinsko ustreznost oglasa pred objavo vedno preverijo administratorji in ga lahko po potrebi popravijo, v primeru popolne neustreznosti ali manjkajočih podatkov pa tudi zavrnejo.

 

Hitrost objave oz. potrditve oglasa je odvisna od količine prejetih sporočil, kot tudi od časovne razpoložljivosti administratorjev. Pes moj prijatelj ne jamči, da bodo poslane vsebine objavljene oz. potrjene v kratkem časovnem obdobju, pridružuje pa si tudi pravico, da nepopolne oglase (in tiste, ki so v nasprotju s pravili in veljavno zakonodajo) brez pojasnil zavrne. Uporabnik lahko svoj oglas kadarkoli objavi tudi na zidu skupine Pes moj prijatelj na Facebooku, kjer je iz varnostnih razlogov onemogočeno dodajanje fotografij.

Katere objave oglasov na spletnem portalu Pes moj prijatelj niso dovoljene?

Na Pes moj prijatelj ni dovoljeno objavljati oglasov ali povezav do oglasov za prodajo živali (tudi rodovniških ne). Povezave na druge spletne strani oglasnikov (Bolha, Salomon ipd.) niso dovoljene. Prav tako ni dovoljeno objavljanje vsebin oglasov, ki se širijo z verižno pošto in katerih resničnost ter aktualnost vsebine je vprašljiva. Na spletnem portalu Pes moj prijatelj je prepovedano iskanje "ljubčkov" in "ljubic" za parjenje.

Pri vsakem oddanem oglasu je obvezno navesti vsaj eno kontaktno telefonsko številko, na kateri je uporabnik dosegljiv, prav tako pa tudi ime in priimek avtorja oglasa. Prav tako je pomembno v oddanem oglasu navesti kar se da natančne podatke in čim več informacij, ki bi ostalim pomagali čimbolje razumeti vse okoliščine, v katerih se je izgubila ali našla žival (npr.: točna lokacija, čas, ali ima pes ovratnico, druge posebnosti...).

 

Oddani oglasi morajo biti napisani v pravilni slovenščini, z uporabo ločil, velikih začetnic v začetku stavka...

 

Redno sledite objavam in komentarjem pod objavo oglasa in sodelujte v pogovorih. Če recimo oddajate leglo mladičev, obveščajte o tem, koliko jih je še na voljo itd. Če v komentarjih avtor oglasa ne sodeluje in se ne odziva na morebitna vprašanja ostalih uporabnikov, bo oglas kaj kmalu pristal v arhivu.

 

Ko oglas ni več aktualen (se je torej ljubljenček našel, ste ga oddali…) morate to takoj sporočiti v komentarju pod objavo, preko spletnega obrazca ali elektronske pošte. Vsak oglas se postavi v arhiv po 30 dneh od objave, vendar se lahko na željo avtorja oglasa objava podaljša. V tem primeru mora avtor oglasa to pred iztekom navedenega roka sporočiti v komentarju pod oglasom, preko spletnega obrazca ali elektronske pošte.

 

DODATNO ZA RUBRIKO "ODDAJAJO SE":

 

-  Na Pes moj prijatelj velja, da mora avtor oglasa v primeru oddaje lastniških mladičev vsebini pripisati zagotovilo, da bo poskrbel za to, da do nove brejosti ne bo prišlo (npr.: da bo poskrbel za sterilizacijo). Neodgovornega razmnoževanja mešancev na Pes moj prijatelj namreč ne podpiramo.

- Objavljanje oglasov za takojšnjo oddajo pasjih mladičev pred dopolnjenim osmim tednom oz. za oddajo mačjih mladičev pred dopolnjenim dvanajstim tednom starosti ni dovoljeno. Po veljavni zakonodaji take mladiče pred navedenim rokom ni dovoljeno odvzeti od mame.

- Če oddajate psa ali muco in ne gre za leglo, pripišite razlog, zakaj žival oddajate in čim več podatkov o živali (opis, starost, karakter...).

  

DODATNO ZA RUBRIKO "IZGUBLJENI" IN "NAJDENI":

 

- Bodite posebej dosledni pri iskanju doma izgubljenim ali najdenim. Poleg objave oglasa na spletnem portalu Pes moj prijatelj in v skupini Pes moj prijatelj na Facebooku je še veliko drugih točk, na katere morate biti pozorni (npr.: v roku 24 ur od najdbe je potrebno psa predati v pristojno zavetišče, pri veterinarju se lastnika lahko izsledi s pomočjo mikročipa...). Preberite si torej izčrpen zapisek o tem, kaj storiti, če izgubite ali najdete žival.

 

- V oddanem oglasu poskušajte navesti kar se da natančne podatke in čim več informacij, ki bi ostalim pomagali čimbolje razumeti vse okoliščine, v katerih se je izgubila ali našla žival (npr.: točna lokacija, čas, ali ima pes ovratnico, druge posebnosti...).

 

PRIPOROČAMO BRANJE:

 

Kaj storiti, če IZGUBITE žival?

Kaj storiti, če NAJDETE žival?

Pomembni kontakti, ki jih boste potrebovali ob morebitni izgubi vašega kosmatinca

V SLOVENIJI NAJPOGOSTEJŠI NEMŠKI OVČAR!

  • Vsaka sedma slovenska družina ima hišnega ljubljenčka, najpogosteje psa. Prijavljenih jih je 220.000. Slovenci imamo najraje nemške ovčarje.

Zadnji oglasi

Oddajo se: 14-letni Tor že 4 leta čaka na novo priložnost!
Tor bo letos star 14 let, v Zavetišču Ljubljana pa živi že zadnja 4 leta. Sicer je večji pes, ki z veseljem pokaže kakšen trik,...
Izgubljeni: Pogrešajo psičko Eono - najditelju ponujajo nagrado!
Pri zbiralniku vode v Dolnjih Slavečih (poleg Grada) je v nedeljo okrog 13. ure v gozdu izginila psička Eona (pasme trobarvni srbski gonič)...
Oddajo se: Dom išče osem malih razbojnikov in sedem starejših psov!
Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno