28.09.2018

Pričenja se vseslovenski projekt za pomoč živalim!

Pes moj prijatelj v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija in s podporo društev za zaščito živali v ponedeljek pričenja že z drugim velikim ozaveščevalnim projektom SRCE ZA TAČKE. Cilj projekta je spodbujanje posvajanja iz zavetišč in pomoč društvom za zaščito živali.

 

V okviru projekta boste lahko pomagali društvom za zaščito živali, prebirali in delili različne ozaveščevalne vsebine, pomagali iskati nove domove mnogim živalim, udeležili se boste lahko dogodka "Koraki za tačke", prispevali v košare, ki so postavljene v 52 Lidlovih trgovinah in sodelovali v akciji cenejših sterilizacij in kastracij, ki jih pripravljamo v sodelovanju z osmimi veterinarskimi ambulantami. S svojimi posvojenčki boste lahko sodelovali tudi v nagradni igri.

 

 

KASTRACIJA IN STERILIZACIJA TUDI LETOS BOLJ DOSTOPNI

 

Tudi v letošnjem letu bo projekt spremljala velika vseslovenska akcija cenejših sterilizacij in kastracij. Letos v akciji sodeluje enkrat več veterinarskih ambulant, skupno torej 8. Po dve ambulanti vsak teden bosta ponujali 30 % nižje cene obeh posegov.

 

Cenejše sterilizacije in kastracije je v lanski akciji v štirih veterinarskih ambulantah sicer izkoristilo kar 200 skrbnikov psov in muc. To pomeni, da bo v naslednjih letih v Sloveniji veliko manj nezaželenih rojstev, torej živali, ki bodo ostale brez doma in tako životarile nekje ob cesti ali pristale v že tako prepolnih zavetiščih. Kako zelo pomembno je živali sterilizirati in kastrirati, na ta način pa pripomoči k dolgoročni odpravi problema zapuščenih živali, bo sicer osrednja nit tudi letošnjega projekta Srce za tačke.

 

Cenejše sterilizacije in kastracije bodo letos ponujali veterinarski ambulanti Noe (Domžale) in Usar (Spodnji Duplek) v prvem tednu, Animalia (Zagorje) in Veterinarski center Lara (Izola) v drugem tednu, Veterinarski center Plevnik (Logatec) in Veterina Škarica (Murska Sobota) v tretjem tednu in v zaključnem tednu Veterinarska postaja Kočevje ter Veterinarska ambulanta Rep (Mokronog).

 

OZAVEŠČEVALNA NOTA PROJEKTA

 

Na portalu Pes moj prijatelj bomo v sodelovanju z društvi za zaščito živali, zavetišči, veterinarji, kinologi, posvojitelji živali iz zavetišč in drugimi, nastajali vsebinski članki, ki bodo še bolj intenzivno poudarjali odgovorno skrbništvo živali, predstavljali različne načine pomoči živalim in opominjali na to, kako lahko prav vsak izmed nas naredi spremembo - za boljši jutri vseh trpinčenih in mučenih živali pri nas. Vsak teden bodo predstavljene tudi živali, ki v zavetiščih že dlje časa iščejo nove posvojitelje.

 

PES MOJ PRIJATELJ IN LIDL SLOVENIJA ZDRUŽUJETA MOČI

 

Tudi v letošnjem letu se pri projektu Srce za tačke povezujemo s podjetjem Lidl Slovenija. Po mnogih aktivnostih, s katerimi smo skupaj z bralci že v lanskem letu pomagali zavetiščem, društvom za zaščito živali, pa tudi posameznikom v stiski, smo letos ponovno podporniki še enega projekta, in sicer Koraki za tačke. Oba projekta sicer stremita k skupnim ciljem: poleg ozaveščanja o problematiki brezdomnih živali, čim več zapuščenim živalim poiskati tudi nov dom ter ljudi premakniti dlje od zgolj "kavčarske dobrodelnosti".

 

V LIDLOVIH TRGOVINAH SO POSTAVLJENE ZBIRALNE KOŠARE

 

V vseh 52 Lidlovih poslovalnicah so že od ponedeljka postavljene zbiralne košare, v katere lahko kupci odlagajo svoj prispevek v obliki hrane za enega od slovenskih društev za zaščito živali oz. lokalno zavetišče.

 

(Foto: Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka)

 

DOBRODELNI DOGODEK "KORAKI ZA TAČKE"

 

V sodelovanju z Zavodom Naš kuža in športno-humanitarnim društvom Never Give Up, bo v soboto 6. oktobra na Koseškem bajerju v Ljubljani potekal dobrodelni tekaški dogodek Koraki za tačke za pomoč brezdomnim živalim. Na dogodku se bodo predstavile organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali, terapevtski kužki, pasji frizer in veterinarska ambulanta. Poleg tradicionalnega srečelova boste lahko sodelovali tudi v prav posebni licitaciji, se slikali z zabavnimi "photo propsi" in sodelovali v super nagradni igri.

 

(Foto: Never give up)

 

Z SMS SPOROČILOM - 5 EVROV ZA DRUŠTVA

 

Poleg obiska je možno pomagati tudi s finančnimi sredstvi preko poslanega sms-a s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, pri čemer prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.* Vsa zbrana sredstva v okviru projekta Koraki za tačke bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža.*Vašo donacijo preko SMS sporočil lahko prispevate med 18. septembrom in 12. oktobrom 2018. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemacha. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.nevergiveup.si.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.