Pustni krof kot priboljšek za psa?

Danes se bo v večini slovenskih gospodinjstev na mizi znašla prav posebna sladka razvada - pustni krof. Dišeč, posut s sladkorjem in tako vabljiv tudi za naše štirinožne prijatelje. Tistemu prosečemu pogledu se marsikateri skrbnik ne more upreti. In tako v pasjem gobčku pristane košček, morda dva ali pa celo ... cel krof!

 

 

"Najverjetneje zdravemu, odraslemu in velikemu psu, ki bi pojedel cel krof ne bi bilo nič," nam pojasni dr. vet. med. Tanja Usar. A ob tem opozarja: "Velja naj, da v pasjo skledo sodi hrana za pse, ne tista za ljudi. Krofi so sladki in mastni, vsebujejo tudi jajca, rum in moko, tako da lahko psom škodujejo. Psi imajo lahko zaradi zaužitja te mastne sladice težave s trebušno slinavko, želodcem in črevesjem," pravi veterinarka.

 

Predlagamo, da psu ob tem, ko se sami sladkate s krofi, raje privoščite kak poseben - zdrav pasji priboljšek. Pa dober tek in veselo pustovanje!

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.