Sadje v prehrani psov - melona

Sadje je sočno in zdravo in ga imajo psi v večini primerov zelo radi, zato si najprej preberite nekaj nasvetov kako vključiti sadje v prehrano psov in na kaj morate biti pozorni. 

 

Nekateri psi obožujejo sadje in se ga nikakor ne morejo nasititi, medtem ko ga drugi niti povohati ne želijo. Sadja ponudimo psu manj kot zelenjave, saj je sadje v pasji prehrani psa mišljeno kot dodatek oziroma priboljšek. Ker je v sadju več sladkorja kot v zelenjavi, svetujemo, da ga omejite pri hišnih ljubljenčkih s prekomerno telesno težo. Vsekakor pa vso sadje obvezno umijte in odstranite lupine, semena in koščice preden ga ponudite svojemu pasjemu prijatelju. Sadje mora biti ravno prav zrelo, ne sme biti plesnivo ali gnilo. Bodite previdni in uvajajte le eno novo sadje naenkrat, da boste lažje opazili morebitne zdravstvene težave.

 

Ali psi lahko jedo melono ?

Melono uvrščamo med sadje, ki je priporočljivo v prehrani psa, saj krepi imunski sistem in sluznico. Melona je polna hranljivih snovi, vsebuje vitamine A, B in C, minerale in je odličen vir vode in vlaknin. Psi lahko jedo melono v zmernih količinah, saj so sladke in vsebujejo veliko sladkorja, kar lahko poveča raven sladkorja v krvi psa. Odsvetujemo jo psom s sladkorno boleznijo in psom, ki so nagnjeni k debelosti. Melono ponudite psu, tako da odstranite lupino, vse peške in mu jo narežete na koščke.

 

Iz melone lahko naredite tudi pire, ga zamrznete in ga ponudite psu kot sladoled, kar bo še posebej všeč vašemu kosmatinci v teh vročih dneh.

 

Če boste vašemu kosmatincu ponudili melono prvič, mu najprej ponudite samo nekaj koščkov in spremljajte, da ne bi vplivalo na njegovo prebavo.  

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.