Srbija: Psa odvrgel v javni odtok

Srbijo je pretreslo novo kruto dejanje. V tej državi bivše Jugoslavije, kjer se zaščitniki živali vsakodnevno borijo, da bi ljudje spremenili odnos do živali, večkrat letno zabeležijo neverjetna mučenja živali, ki so plod nepredstavljive domišljije posameznikov.

 

Tokrat poročajo o zgodbi moškega, ki je v kraju Kruševac svojega psa zavrgel kar v javni odtok. Posnele so ga kamere uličnega nadzora, po posnetkih pa je razvidno, da svojega psa na silo potisne v zaprt odtok. Prestrašen pes se sicer upira, vendar je človeška roka močnejša in krudoželnežu na koncu le uspe zapreti dotok. Pes je v odtoku preživel več ur, vse dokler ga niso rešili zaščitniki živali.

 

Tamkajšnje društvo poziva vse, ki bi lahko pomagali pri iskanju storilca, da kakršnokoli informacijo posredujejo ustreznim institucijam, saj si želijo storilca čimprej indentificirati.

 

VIDEOPOSNETEK:

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.