06.03.2018

Umrl najzvestejši kuža na svetu

16-letni pes Capitan je pred enajstimi leti po tem, ko je umrl njegov skrbnik prvič prišel na pokopališče, da bi prenočil ob svojem gospodarju. Od tedaj je vsak dan, 11 let prihajal na isto mesto. Zgodba prihaja iz Argentine, kjer je Capitan postal pravi sinonim predanosti in zvestobe. Kljub temu, da so psu različni ljudje poskušali najti nov dom, se je Capitan vedno vrnil k svojemu pokojnemu skrbniku. In tako je bilo do konca.

 

 

Pred dnevi je umrl, nanj so delavci naleteli v toaletnih prostorih pokopališča. Že pred tem je imel velike težave z vidom in hojo. "Še nikoli nisem videla česa takšnega. Take zvestobe in ljubezni," je medijev v solzah povedala cvetličarka, ki dela na pokopališču.

 

 

 Foto: CEN

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.