Ustvari sam: mačje drevo

Skupaj z društvom Slovenski svet ustvarjalnosti pripravljamo mesečno rubriko "Ustvari sam". Namen rubrike je vsem obiskovalcem in ljubiteljem živali, namigniti in prikazati, kako pasjo ali mačjo igračko, pripomoček ali koristen predmet, v le nekaj korakih izdelati doma. V mesecu decembru se bomo posvetili mucam, namignili vam bomo kako lahko sami doma izdelate mačje drevo.

 

Korak 1


Odžagamo drevo ali vejo primerne velikosti, odstranimo lubje in odžagamo odvečne veje ali nepotrebne štrleče dele. Z brusilko pobrusimo celo drevo do gladkega. Nedostopne dele pobrusimo ročno.


Korak 2


Da bo drevo odporno na mačje vragolije ga je treba dobro "fiksirati" na podstavek, ki je lahko neke vrste lesena škatla (kot na sliki) ali pa navadna malo večja deska. Drevo pritrdite z kovinskimi kotniki in vijaki. V tem primeru, sva za podlago uporabila leseno škatlo, na katero sva za večjo stabilnost, z obeh strani dodala še dve leseni deski.


Korak 3

Na tisti strani, kjer je najdaljša veja, sva na spodnji strani za oporo dodala večjo pravokotno desko, kateri sva dodala "ograjico". Tako je poleg dodatne opore nastalo še dodatno ležišče za mačke.

 

Poličke za mačje drevo obrežete po svoji želji, lahko pa jim porežete robove, da se mački pri plezanju ne poškodujejo. Pritrdite jih z manjšimi kovinskimi kotniki in vijaki. Na najvišjo poličko sva namestila še eno malo deščico, ki ščiti mačke pred padcem. Na drevo z lepilom za les nalepite še vrvico, lahko po celi površini, lahko pa le na spodnji strani. V prostor za ležišče le še dodate deko ali blazino in mačje drevo je pripravljeno za uporabo.

 

Oglej si tudi:

 

Ustvari sam: Pasja obleka

Ustvari sam: Etui za pasje vrečke

Ustvari sam: Pločevinka za pasje priboljške

Ustvari sam: Pasji piškoti s tuno

Ustvari sam: Pasji povodec

Ustvari sem: Pasje ležišče

 

 

Rubriko pripravlja:


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.