16.10.2017

Zgodbe, ki navdihujejo - Frida rešila kar 53 ljudi!

Ko je pred nekaj tedni Mehiko prizadel uničujoč potres, je na prizadetem območju življenja reševala tudi ena zelo junaška psička – Frida. Rešila je kar 53 ljudi, od katerih jih je bilo kar 12 v življenjski nevarnosti. Zato je bilo prav, da so se ji za njeno neverjetno pomoč zahvalili.

 

 

Zvesta in junaška labradorka Frida je bila počaščena na prav poseben način. V glavnem mestu, Mexico Cityju, sedaj eno stavbo krasi freska z njen podobo, vključno z njenimi zaščitnimi pasjimi očali in reševalnim jopičem. Freska tako sedaj širi pozitivne vibracije tako med prebivalci kot turisti.

 

 

"Je simbol moči in upanja v teh težkih časih, naslikala sem jo zato, da prinese pozitivno noto v Roma Norte, zelo prizadet del mesta, ki ga imam tako zelo rada," pove Celeste Byers, umetnica iz San Diega, ki je pri slikanju freske sodelovala z lokalnim umetnikom grafitov Unegom.

 

 

Umetnina je izvabila nešteto lepih odzivov, neka ženska je v znak hvaležnosti celo izdelala ogrlico za Celeste. Kar je, glede na razsežnost katastrofe, povsem razumljivo. V potresu, ki je prizadel velik del osrednje Mehike, je življenje izgubilo vsaj 369 ljudi. Ta številka pa bi bila še precej višja, če ne bi imeli pomoči pogumnih psov kot je Frida.

 

 

Vir in foto: metro.co.uk

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.