BULICA MED LOPATICAMA

Moja psička je stara 5 let in je mešanka med šnavcerjem in jazbečarjem. Pri njej sem med lopaticami zatipala za približno 2 cm veliko trdo prmično bulico. Ima jo približno 2 meseca ampak na začetku je bila skoraj neopazna in mislila sm da bo ščasoma izginila. Ali bi mi lahko pomagali bi to lahko bilo kaj nevarnega?


Sandra

Odgovor so pripravili v Veterinarski ambulanti USAR:

 

Vsako spremembo, ki jo zatipamo na koži svojega psa, je potrebno pokazati svojemu veterinarju. Ta bo nato ocenil ali je potrebna natančnejša diagnostika in bo opravil punkcijo ali biopsijo. V veliki večini se srečujemo z nenevarnimi tvorbami, ki jih velikokrat zgolj opazujemo, v nasprotnem primeru pa seveda agresivneje reagiramo. Najpogosteje je govora o maščobnih tvorbah (lipomi), bulicah, ki nastanejo na mestu vboda igle (na primer po cepljenju), pa fibromih, folikularnih cistah,...Kar brez strahu do veterinarja, ki bo razjasnil vašed vome in strahove.

 

Odgovor je pripravila: dr. vet. med. Tanja Usar.

 

Če imate tudi vi vprašanje iz veterinarskega področja nam ga pošljite na: info@pesmojprijatelj.si ali preko kontaktnega obrazca in potrudili se bomo dobiti odgovor.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.