08.10.2019

Koraki za tačke letos presežek v primerjavi s preteklimi leti

Minulo soboto, 5. oktobra, je Zavod Naš kuža ob podpori Lidla Slovenija uspešno izvedel dobrodelni dogodek Koraki za tačke. Dogodek, ki je letos potekal že četrto leto zapored, vsako leto podpira tudi najbolj priljubljen spletni portal za ljubitelje živali, Pes moj prijatelj, je ponovno privabil veliko število ljubiteljev kosmatincev. Mnogi so se dogodka v Arboretumu Volčji Potok udeležili skupaj s svojimi pasjimi prijatelji, s svojo prisotnostjo pa so na različne načine pomagali zbirati sredstva za Zavod naš kuža, ki ga vodi priljubljeni slovenski raper Trkaj in sodeluje z različnimi organizacijami za pomoč živalim v stiski. Vse do 30. oktobra lahko posamezniki še vedno pomagajo prek SMS donacij, končni seštevek vseh donacij pa bo znan konec oktobra.


 

Vzdušje na dogodku je bilo izjemno pozitivno, ob pogledu na migajoče repke kosmatinčkov je le malokdo lahko ostal ravnodušen. "Vesel sem, da naš dogodek iz leta v leto raste in da pomaga vse več živalim. Rad bi se zahvalil društvom, obiskovalcem in sponzorjem, da so akcijo zopet podprli in tokrat prišli v res velikem številu," je na zaključni prireditvi dejal vedno nasmejani Trkaj, glavni ambasador dogodka in ustanovitelj Zavoda Naš kuža.

 

Slovenija ima posluh za zavržene živali

Četrta izvedba dobrodelnega projekta Koraki za tačke je bila presežek v primerjavi s preteklimi leti. Ponovno se je pokazalo, da ima Slovenija ogromno posluha za zavržene, uboge in nemočne živali, ter da se je treba povezovati, pogovarjati in si pomagati. Na dogodku so se poleg Zavoda Naš kuža predstavila številna društva za pomoč živalim iz vse Slovenije (Obalno društvo za zaščito živali, Društvo za zaščito živali Arja, Društvo za zaščito živali Kranj, Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka, Društvo AniMa, Mahajoči repki, Angelske šapice, Društvo Reks in Mila, Animal Angels).

 

S svojimi izdelki in storitvami so se predstavile še številne organizacije (Wooly Paws, Pasja gajba, Houndtribe, Zugri, QLZOO trgovina za “kul” pse in mačke in KAI dog equipment). Predstavil se je tudi pasji salon Bjutka z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter Veterina Noe, ki je delila uporabne nasvete. Na dogodku so bili tudi terapevtski kužki iz društva Ambasadorji nasmeha, strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa so zbranim predstavili nekaj poučnih, vsestransko uporabnih in hitro osvojljivih trikov.

 

Poleg zbiranja hrane in finančnih sredstev so na dogodku letos širiti ozaveščanje glede odgovornega lastništva. Na dogodku je bil na voljo dobrodelni poligon K nogi dogi, potekalo je odprtje Migimigi igrišča za kužke, poskrbljeno je bilo tudi za poslikavo obrazov in srečelov. 

 

Lidl Slovenija ustvarja boljši svet tudi za živali v stiski

V Lidlu Slovenija so dobrodelni dogodek kot glavni pokrovitelj v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet podprli že četrtič. Vse do konca oktobra pa lahko kupci v trgovinah Lidla Slovenija v zbiralne košare oddajo hrano za živali, ki bo namenjena lokalnim društvom za pomoč živalim.

 

Še vedno lahko pomagate zavrženim živalim

Do 30. oktobra lahko preko SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919 prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali.Foto: Marko Pigac / MP Produkcija

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.