Tudi psi imajo zadnjo željo, preden umrejo

Prostovoljec brežiškega zavetišča Luka Vrbančič je na svojem Facebook profilu objavil pomenljiv zapis, ki bi ga radi delili tudi z bralci našega portala:

Izkazalo se je, da imajo tudi hišni ljubljenčki zadnjo željo, preden umrejo, poznajo jo le veterinarji, ki uspavajo stare in bolne živali. Uporabnik Twitterja Jesse Dietrich je veterinarja vprašal, kaj je najtežji del njegovega dela. Veterinar je brez zadržkov odgovoril, da mu je najtežje videti, kako stare ali bolne živali z očmi pred spanjem iščejo svoje lastnike. Dejstvo je, da 90 % lastnikov noče biti v sobi z umirajočo živaljo. Ljudje odidejo, da ne bi videli, kako njihov ljubljenček odide. Vendar se ne zavedajo, da jih njihov ljubljenček najbolj potrebuje v teh zadnjih trenutkih življenja.

Veterinarji prosijo lastnike, naj bodo do konca blizu živali. "Neizogibno je, da umrejo pred vami. Ne pozabite, da ste bili središče njihovega življenja. Mogoče so oni bili le del vas. So pa bili tudi vaša družina. Ne glede na to, kako težko je, jih ne zapustite. Ne dovolite jim, da umrejo s tujcem v sobi, ki jim ni všeč. Veterinarjem je zelo boleče gledati, kako hišni ljubljenčki iščejo svojega lastnika v zadnjih minutah življenja. Ne razumejo, zakaj jih je zapustil. Navsezadnje so potrebovali njegovo tolažbo."

Veterinarji naredijo vse, da živali niso tako prestrašene, a so za njih popolni tujci. Ne bodi strahopetec, ker je zate preveč boleče. Pomisli na hišnega ljubljenčka. Prenesi to bolečino zaradi njega. Bodi z njim do konca. Tricia Mo'orea


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.