05.10.2020

Iz prve tačke: Tričlanska družina predstavlja ŠTIRI posvojenčke!

Pes moj prijatelj in Lidl Slovenija v sklopu projektov Koraki za tačke in Srce za tačke tudi letos ozaveščata in pomagata društvom za zaščito živali, hkrati pa spodbujata k posvajanju živali iz zavetišč. Letos smo za vse vas pripravili prav poseben natečaj, v katerem iščemo "zgodbe iz prve tačke". Sodelujete lahko tudi vi - vse podrobnosti najdete na tej povezavi.

Predstavljamo že drugo nagrajeno zgodbo iz prve tačke, ki nam jo je poslala bralka Slavica.Smo tričlanska družina, s tremi mucami in psom. Pa naj se zgodba začne … Oktobra lani je ob pozni uri k nam primjavkala naša Daisy ... bila je lačna, shirana, izmučena in željna cartanja. Z družino smo razmišljali, kaj bi storili. Noč je preživela na balkonu v škatli, zjutraj smo obiskali veterinarja, opravili vse osnovne preiskave in »hop«: že je bila pri nas v stanovanju. Minil je dober mesec in Daisy smo sterilizirali. Sledili so čudoviti dnevi polni božanja.

 

Februarja smo se preselili v hišo. Zazdelo se nam je, da potrebujemo še nekaj družbo. Odšli smo v Ljubljano in od društva posvojili našega oranžkota Maksa. Prihod domov je bil poln pihanja, skrivanja … a po treh dneh sta se Max in Daisy povezala kot bratec in sestrica. Maja smo se odločili, da bi v družino sprejeli še psa. Posvojili smo Dona. Psa, ki je bil v preteklosti mučen, žalosten, zelo nezaupljiv. Don je prišel v stanovanje, kjer sta že živeli muci. Jooooj, to se bile zgodbe. Dve muci in pes? Daisy je hitro naredila red, s tačkami je takoj pokazala, kdo je glava družine. :) Don pa … hmmm. No, kupiti sem morala komplet novih copatov, potem vam je jasno … :)

 

No in dokončno: pred nekaj dnevi zasledim, da društvo iz Slovenske Bistrice išče dom prelepi sivi muci. »Bi«? »Ne bi?« se sprašujem. »Seveda bi!« Gremo! Ponovno opravimo vse preiskave pri veterinarju, vse je super in muca je že pri nas doma. Sicer se še navajamo, ampak tudi zelo uživamo! Posvojili smo torej tri muce in enega kužka. Vsi so naši družinski člani.

 

Štajerci Don, Coco, Daisy in Max iz prve tačke potrjujejo, da so bili posvojeni v odličen dom! :) 

Pošljite nam zgodbo iz prve tačke in sodelujte za darilno kartico Lidla Slovenija.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.