19.03.2024

Kako odstraniti pasje dlake iz avtomobila?

Če imate psa, ki se rad vozi v avtu, potem dobro veste, kako težko je odstraniti dlake s sedežev in avtomobilskih preprog. Pasja dlaka se v avtomobilih pogosto težko odstrani zaradi statične elektrike, ki povzroči, da se dlake primejo na različne površine, kot so sedeži, preproge, oblazinjenje in druge tekstilne materiale. Poleg tega se dlake zagozdijo tudi v razpoke in šive, kar otežuje njihovo odstranitev.

 

Na trgu so na voljo različni pripomočki, ki omogočajo, da lahko sami učinkovito odstranite dlake iz notranjih površin avtomobila:

  • Valjčki za čiščenje dlak iz oblek: Gre za hitro rešitev odstranjevanja dlak. Če vam kdaj slučajno zmanjka lepilnih lističev na valjčku, pobrskajte po predalih in poglejte, če imate embalažni lepilni trak. Ta je dovolj močan in zato zelo učinkovit pri pobiranju dlak. 
  • Specializirane krtače: Te krtače so narejene iz naravnega kavčuka in delujejo tako, da ustvarjajo elektrostatični naboj, ki privlači dlake.
  • Gumijaste rokavice: Rokavice so učinkovite, saj statična elektrika privlači dlake. Malce jo navlažite, potem pa z odprto roko pogladite po površini.
  • Metoda napihnjenega balona: Baloni ustvarjajo statično elektriko, ko jih drgnemo ob površino. Napihnite balon in  ​​drgnite z njim po avtomobilskih sedežih, dlake se bodo prijele na balon in tako boste na preprost način odstranili dlake.
  • Robčki za sušilni stroj: Če imate doma sušilni stroj, potem imate po vsej verjetnosti tudi robčke za sušilne stroje, ki se odlično obnesejo pri čiščenju pasjih dlak, saj se dlake dobro oprimejo nanje.
  • Uporaba sesalnika: Močan sesalnik s posebnim nastavkom za oblazinjeno pohištvo je zelo učinkovito orodje za odstranjevanje dlak. Z rednim sesanjem notranjosti avtomobila boste preprečili nabiranje pasjih dlak.
  • Parni čistilec: V primeru, da navadni sesalec ne bo dovolj učinkovit, da se znebite trdovratnih dlak, si pomagajte z uporabo parnega čistilca. Ta delujejo tako, da ustvari paro pod pritiskom, ki zrahlja trdo pasjo dlako in omogoča enostavno odstranjevanje. Visoka temperatura prav tako uniči bakterije, kar zagotavlja razkuženo okolje za vas in vašega ljubljenčka. Prednost uporabe parnega čistilca je še, da ne potrebujete kemikalij ampak samo vodo.
  • Uporaba posebnih zaščitnih prevlek: Če potujete s psom v avtu, lahko namestite posebne prevleke za sedeže in druge površine, ki jih pes lahko doseže. Te prevleke so običajno narejene iz materialov, ki se lažje čistijo in preprečujejo, da bi se dlake zapičile v tekstil.

 

Z rednim čiščenjem notranjosti avtomobila boste preprečili nabiranje pasjih dlak. To vključuje redno sesanje, brisanje površin s čistilnimi sredstvi in ​​vzdrževanje higiene psa, da se zmanjša izpadanje dlak.

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.