13.09.2021

Najdlje v zavetišču je Iron - iščemo mu skrbnika z izkušnjami, ki je pripravljen sprejeti odgovornost!

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že peto leto pripravljamo z Lidlom Slovenija, spoznavamo živali, ki v slovenskih zavetiščih na nov dom čakajo najdlje časa (tudi po več let).

Prejšnji teden smo vam predstavili Milo in Marito iz Zavetišča Obala, danes pa se selimo v prestolnico, natančneje v Zavetišče Ljubljana (od konca avgusta v povsem prenovljenih prostorih).Tudi tokrat je za krasne fotografije zaslužna profesionalna fotografinja Tea Nagode, ki je obiskala Irona, psa z najdaljšim stažem v ljubljanskem zavetišču. Je ameriški staffordshire terier, ki značilnosti te pasme tudi izkazuje:Živjo! Sem Iron, pravijo mi tudi "lepotec iz Gmajnic". Sem fant v zrelih letih, zelo živahen in poseben. Najraje imam poležavanje, mir in priboljške. Ki so samo moji, da ne bo pomote! Ne maram muc, pri psih pa ... no ja, odvisno od trenutka. Sem že rekel, da sem poseben? Težko se bom spremenil, zato bi rad imel ob sebi človeka, ki me bo razumel. V zavetišču mi nič ne manjka, vsi so zelo pridni in prijazni, ampak jaz še vedno sanjarim o domu, kjer bom en in edini.Iron je 8-letni kuža, ki se je še vedno voljan učiti. Vodnik mu je najpomembnejši, vendar traja kar nekaj časa, da te sprejme tako. Prej si le njegov skrbnik. Premore precej samozadostnosti in kaj hitro zagovarja svoj prav. Iron išče vodnika, ki ima izkušnje s to pasmo in takšnimi izzivi. Išče vodnika, ki bo kos njegovim muham in bo dovolj dobro predvideval ter pravočasno ukrepal. Imaš izkušnje, sprejmeš odgovornost? Ti je povsem dovolj le njegova družba? Ko te Iron osvoji, boš imel vdanega prijatelja in odličnega partnerja za lenarjenje ob kavču. Ves vložen čas in potrpljenje se bo povrnilo.

Ogled in razgovor je možen ob predhodnem dogovoru na telefonsko številko 01 256 02 79.
Foto: Tea Nagode, FluffyPixels

Povezane vsebine: Tea svoj talent prostovoljno usmerja v fotografiranje v zavetiščih!

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.