23.07.2020

Po hudi prometni nesreči preživel hudi nevihti, lakoto in žejo!

V nizu srečnih poletnih zgodb je zgodba o psu Capu še ena od tistih, ki se je nesrečno začela, zaključila pa po zaslugi vas, naši bralci, srečno. Zgodila se je v julijskem počitniškem vzdušju pred devetimi leti v Kopru.

Avstrijski turisti so na poti na počitnice v okolici Kopra doživeli hujšo prometno nesrečo, ena od posledic te nesreče je bil tudi pobeg njihovega psa s kraja nesreče. Po obvestilih na našem portalu in koprskem Radiu Capris se je na pomoč pri iskanju odzvalo ogromno ljudi, ki so po skupinah, organizirano iskali pobeglega prestrašenega psa. Iskanje je trajalo kar štiri dni, v njem so, poleg staršev ponesrečene skrbnice psa, sodelovali tudi krajani vasi v zaledju Kopra, prostovoljci društva za zaščito živali in naključni posamezniki.

Pes Capo je prehodil obsežno in poraščeno območje, preživel vsaj dve hudi nevihti, lakoto in žejo. Večkrat je bil opažen v bližini nekaterih zaselkov, vendar se ujeti ni pustil. Na našo stran so deževala obvestila o lokacijah, kjer je bil viden in o njegovih premikih. Ljudje smo se kar na socialnem omrežju dogovarjali, kje in kdaj bo kdo iskal. Po štirih dneh se je Capo naposled že precej izčrpan zatekel k prijazni gospe v Šmarjah pri Kopru, ki je poklicala eno od prostovoljk, po naključju ravno sodelavko našega portala, na objavljeno telefonsko številko in Capo je bil končno ujet.Po psa je prišla sestra ponesrečenke. Najditeljica razen bonboniere ni želela sprejeti nobene nagrade, zato so starši ponesrečene skrbnice donacijo v hrani in pripomočkih za pse namenili ODPMŽ oz. zavetišču za zapuščene živali v Sv. Antonu. Tam so se "zaljubili" v enega od zavetiških psov in mu ponudili nov dom.Poškodovana skrbnica je bila takrat v bolnišnici, novica o najdbi psa pa jo je spravila v jok, njene solze sreče in hvaležnost smo imeli čast slišati po telefonu, čez kakšen mesec pa še ob osebnem obisku.S Capovo skrbnico smo se srečali še nekajkrat, ko je pripotovala na počitnice in prav vsakič je poudarila, kako je navdušena nad ljudmi, ki so podarili svojo voljo in čas za iskanje njenega psa in teh je bilo res veliko. Z njo smo še vedno v kontaktu in občasno nas razveseli s kakšno novo Capovo fotografijo.

Mineva pa natanko 10 let od največje reševalne akcije psa na Obali, v kateri ste sodelovali tudi naši bralci. Obudite spomine z nami v tem posebnem članku.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.